En mandlig Guide til overgangsalderen

05/05/2011 by admin

I videnskabelige termer er overgangsalderen perioden af en kvindes liv, der begynder 12 hele måneder efter hendes sidste menstruationscyklus og forekommer normalt i alderen fra 50 til 55. Der er ingen fysiologisk tilsvarende for mænd; hanner kan far børn nå i alderdom. Beskæftiger sig med virkningerne af overgangsalderen kan dog en udfordring for mænd såvel som kvinder.

Beskæftiger sig med overgangsalderen

Mandlige partnere bør vide, at mens fleste kvinder i USA vil lide nogle overgangsalderen-relaterede symptomer, mange ikke gør. Symptomerne også varierer i sværhedsgrad fra kvinde til kvinde. Hedeture og tørhed i skeden er de mest almindelige symptomer. Vaginal tørhed kan behandles med lokal hormonbehandling eller over-the-counter smøremidler, sammen med mandlige bevidsthed og tålmodighed under intime møder.

Håndtere hedeture er noget mere kompleks. Indtil midten af 2000 ' erne, blev hormon substitutionsterapi (HRT) rutinemæssigt ordineret til kvinder til at lindre menopausale symptomer som hedeture og vaginal tørhed. Men. foruroligende resultater fra en langsigtet undersøgelse af Women's Health Initiative (WHI) forbinder HRT med mulig øget kræftrisiko forårsaget mange læger og kvinder til at genoverveje dens anvendelse.

Nogle kvinder har valgt at erstatte plante-baserede østrogen, black cohosh eller andre alternativer til at lindre hedeture. Mens sort cohosh er udbredt i Europa til behandling af hedeture og er også populær i USA til behandling af overgangsalderen symptomer, rapporter Mayo Clinic, at der er lidt videnskabelig støtte til dens effektivitet. Mayo Clinic rapporter også, at kosttilskud som dong quai, kæmpenatlysolie og naturlige progesteron creme (fremstillet af vilde yams) ikke har vist sig at være sikker eller effektiv i videnskabelige forsøg.

Andre symptomer på overgangsalderen, vægtøgning og nedsat libido er langt fra universel. I virkeligheden, oplever mange kvinder en stigning i seksuel lyst, fordi de er fri for at bekymre sig om utilsigtet graviditet. Muligheden for graviditet er imidlertid indtil en kvinde har gået en fuld 12 måneder uden en periode, så prævention bør stadig anvendes til seksuelt aktive kvinder, der går gennem overgangsalderen. Mænd og kvinder bør også være klar over, at vaginal vægge ofte blive tyndere med alderen, således at rive og læsioner er en konkret mulighed uden korrekt smøring.

Mandlige Andropause

Der er også beviser for, at mænd står over for en gradvis nedgang i produktionen af testosteron og seksuel funktion, som er undertiden benævnt mandlige overgangsalder. Men, dette begreb er lægeligt vildledende, fordi mens kvindelig ægget produktionen indstilles under en relativt kort vindue, mandlige sædproduktionen næsten aldrig ophører helt. Samlede tab af libido og seksuel funktion er ikke normalt for mænd, og mænd udviser disse symptomer er klogt at se en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com