Hvad slags tandproblemer er forårsaget af tyggegummi?

10/08/2012 by admin

Hvad slags tandproblemer er forårsaget af tyggegummi?

Både voksne og børn nyde tyggegummi, men mens tyggegummi kan have sine fordele, såsom give frisk ånde, kan det også have sine ulemper. Er klar over de skadelige virkninger af tyggegummi kan hjælpe forbrugerne med at træffe sunde beslutninger når næste indkøb og planlægning på tyggegummi.

Temporomandibulær ledsygdom

De fleste gum virksomheder taler om levetiden af deres produkter, tyggegummi, sjældent at nævne ulemper eller skadelige virkninger det kan have på din kæbe. Tyggegummi i lange perioder kan forårsage stress til din jawline, hvilket kan føre til temporomandibulær ledsygdom. TMJ kan forårsage alvorlige facial smerter og mild til moderat ubehag i nakke, ører og tilbage. Derudover kan TMJ forårsage hovedpine. Lidelsen er svært at helbrede, især hvis den kontinuerlige tygge tyggegummi opstår.

Huller i tænderne

Tyggegummi kan have negative effekter på dine tænder efter længere tids brug, såsom destruktion af emalje af aktive bakterier i munden og sukker og fødevarer partikler. Huller i tænderne er et fælles problem i forbindelse med tyggegummi og generelt opstår når den tandemaljen har været mildt, moderat eller alvorligt beskadiget af gum's ingredienser. Huller i tænderne kan føre til hulrum og i ekstreme tilfælde, tabet af en tand på grund af behov for udvinding.

Plak

Plak er en klar biofilm af oprustning på de tænder, der kan føre til både huller i tænderne og gum sygdom. Tyggegummi eller spiser noget mad, kan forårsage plaque at form. Efter forbrugende fødevarer eller tyggegummi, kan plak formulere på tænderne i et par timer. Bakterier findes i plaque kan direkte fører til huller i tænderne. Hvis plak ikke fjernes fra tænder hurtigt nok gennem kan tandbørstning og brug af tandtråd, bakterier calcify, drej at tandsten og i sidste ende føre til tandkødsbetændelse, hvis venstre ubehandlet.

Sukker-fri tyggegummi overvejelse

Mens sukkerholdige gum kan kan være til skade for din tandsundhed, fungerer sukker-fri tyggegummi som et positivt alternativ. Hvis tygget i moderation, kan overfladen af kalorie-fri gummi hjælpe med at fjerne madrester og resterne af sukker fra mellem tænder og tandkød. Sukker-fri tyggegummi indeholder desuden xylitol, et naturligt sødemiddel, der findes i frugter, planter og træer. Xylitol kan bidrage til at mindske risikoen for huller i tænderne, fordi det blokerer bakteriernes evne til at holde sig til tænder effektivt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com