Manisk Depression lidelse

09/08/2010 by admin

Manisk depression lidelse, mere almindeligt kendt som bipolar lidelse, er en mental tilstand, der forårsager drastiske og ukontrollabel humørsvingninger. Ifølge den nationale Alliance om psykisk sygdom, kan en person, der lider af manisk depression lidelse gå gennem intervaller af ekstreme følelser og aktivitet, der er direkte fulgte med intervaller af apati og tristhed eller angst.

Identifikation

Symptomerne på maniske depression lidelse er opdelt i to områder: mani og depression. Når en person går gennem en manisk episode, kan han blive meget hyperaktive og næsten ikke sove. Han kan ikke være i stand til at kontrollere impulser og kunne bruge store mængder af penge eller have ubeskyttet sex med flere partnere. Ifølge University of Virginia sundhedssystem varierer længden af maniske episoder for hver person. Efter mani aftager, starte depression symptomer, herunder følelser af skyld, sorg eller selvmord, og en mangel på energi eller motivation.

Typer

National Institute of Mental Health rapporter, manisk depression lidelse har to hovedtyper. Den mest alvorlige, kendt som Bipolar lidelse, er når en person oplever mani, der varer i mindst en uge og depression, der varer i to uger. Det kan gøre en person selvdestruktive at ufrivillig indlæggelse kan være nødvendig. Den anden type, Bipolar II lidelse, er karakteriseret primært ved depression med nogle intervaller af mild mania symptomer, og Mani er ikke så udbredt eller alvorlig.

Årsager

Ifølge den nationale Alliance om psykisk sygdom har manisk depression sygdom ikke et endegyldigt bevist årsag. Lidelsen kan forekomme i flere generationer af en familie og kunne være en genetisk sygdom. University of Virginia Health System hedder det, at køn ikke er en risikofaktor for lidelsen, fordi det forekommer ligeledes i hanner og hunner, men mænd har tendens til at have mere mania og kvinder har flere depression symptomer. Lidelsen kan opstå, hvis en person allerede har en familie historie og erfaringer stressende livsbegivenheder, der udløser det.

Behandling

National Institute of Mental Health rapporter om, at selv om manisk depression sygdom ikke kan helbredes, symptomerne kan behandles med medicin. En af de mest almindelige typer af medicin anvendes til lidelsen er en stemning stabilisator, især lithium. Stemningsstabiliserende kan hjælpe med at forhindre både maniske og depressive episoder, selv om det er ikke klart, hvorfor. Antidepressiv medicin kan også blive ordineret, hvis en person lider mere af depressive episoder. Den nationale Alliance om psykisk sygdom hedder, at adfærdsterapi kan hjælpe en person med behandler stressende situationer, så de ikke forårsager episoder.

Effekter

Ifølge University of Virginia sundhedssystem, kan ikke behandling af manisk depression lidelse have alvorlige konsekvenser. Når en person er i en tilstand af Mani, kan hun være hensynsløs og deltage i farlige aktiviteter, der kan have dødelige konsekvenser, såsom bilulykker eller seksuelt overførte sygdomme. Maniske episoder, hvor en person impulsivt tilbringer penge kan også medføre tunge finansielle gæld. Depressive episoder kan gøre en person mister viljen til at leve og begå selvmord.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com