Hvordan påvirker lav skjoldbruskkirtel kroppen?

09/20/2012 by admin

Årsager til lav skjoldbruskkirtel

Uanset hvad årsagen er virkningerne af lav skjoldbruskkirtel (kendt klinisk som hypothyroidisme) den samme for alle. Men at identificere årsagen i dit konkrete tilfælde er vigtigt for yderligere behandling fra en sundhedsperson. Årsager til lav skjoldbruskkirtel hormon omfatter strålebehandling for kræft; fuldstændig eller delvis skjoldbruskkirtlen fjernelse; en arvelig tilstand; en ikke-fungerende hypofyse; graviditet eller seneste levering af en baby; eller Hashimoto's thyroiditis, en immun sygdom.

Hvordan thyreoideahormoner påvirkes

Skjoldbruskkirtlens vigtigste funktion er at konvertere jod i hormoner triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4), som regulerer stofskiftet. I tilfælde af hypothyroidisme, skjoldbruskkirtlen er ikke at gøre nok T3 og T4 at holde kroppens stofskifte på det korrekte niveau. Svar på de lave niveauer starter en kædereaktion. Hypothalamus begynder at producere thyrotropin - releasing hormon (TRH), som igen signalerer hypofysen til at udskille thyreoidea - stimulerende hormon (TSH). TSH pigkæppe derefter skjoldbruskkirtlen til at øge produktionen af T3 og T4. En simpel blodprøve for at finde niveauet af TSH produceret af din krop vil fortælle dig, hvis du Hypothyroide: en høj TSH-niveau indikerer at din skjoldbruskkirtel er kompromitteret og kan ikke holde med sin normale produktion af T3 og T4.

Symptomer på hypothyroidisme

Når din krop ikke gør nok thyroideahormon (T3 og T4), kan det forårsage en række symptomer. Der er ingen minimum antal symptomer til en diagnose. Først, kan du bare føle træg og trætte, men derefter vil du begynde at lægge mærke til andre symptomer såsom hårtab, følsomhed over for kulde, tør hud, skrøbelige negle, hukommelsesproblemer, problemer med at koncentrere sig, forstoppelse, depression, humørsvingninger, uforklarlige vægtøgning eller hæshed. Du kan også udvikle en struma, som er en hævelse af skjoldbruskkirtlen forårsaget af den kirtel overexertion.

Hypothyroidism og graviditet

Gravide kvinder, der lider af nedsat skjoldbruskkirtelfunktion er i større risiko for abort, især i de første måneder af drægtigheden. Hvis du kender dine niveauer er lave, underrette din Fødselslæge og den læge, der behandler du for Hypothyroide tilstand. Dit TSH-niveau kan stige hurtigt i først par måneder af graviditeten på grund af den øgede produktion af østrogen, øger risikoen for spontan abort. Dette betyder, at du vil enten nødt til at starte på medicin til at sænke dit TSH niveau eller øge din nuværende dosis. Mange retningslinjer, at gravide kvinder bør have deres TSH niveauer testet mindst én gang pr. trimester at sikre korrekt behandling. Ubehandlet, lav skjoldbruskkirtel kan også forårsage for tidlig fødsel og føtale abnormaliteter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com