Hvor lang tid tager det for hår til at vokse?

12/10/2012 by admin

Hvor lang tid tager det for hår til at vokse?

Oversigt: Menneskehår

Hår er et protein, der er en del af integumentary systemet. Den vokser ud af hårsækkene indlejret dybt i dermis. Den eneste del af hår, der er i live er roden. Resten af håret akslen består udelukkende af døde celler kaldet keratin, som er en type protein. Der er tre forskellige typer af hår: terminal, vellus og lanugohår. Terminal hår er fuldt udviklede, tykke hår på hovedet, armene og pubesområde af mennesker. Vellus hår er korte, meget fint hår også kaldet "fersken fuzz", der dækker næsten hver del af det menneskelige legeme undtagen håndflader af hænder, fodsåler, bag ørerne, visse ydre kønsorganer og læber. Lanugohår hår er hår, der dækker et foster, og findes også nogle gange på anorektikere som en måde for deres organer til at holde på varmen.

Hårvækst

Hår vokser generelt et gennemsnit på 1/2 tommer per måned, med vækst generelt forudbestemt af en persons genetiske kode, hvilket betyder, at det kun kan vokse så hurtigt. I et år vokser normalt hår omkring 6 inches. Som en person aldre, kan hårvækst bremse på grund af celledeling også langsommere. Hårvækst er et resultat af celledeling, når nye hår celler danner i roden og gåpåmod hår frem. Den nye hår er altid tilføjet roden som de ældre hår inches nedad langsomt. Hår kan vokse lidt hurtigere i sommer, da processen med celledeling accelererer i de varmere måneder.

Andre faktorer at indflydelse hårvækst

Nogle eksterne faktorer påvirke hårvækst, med den største indflydelse at være stress. Høje niveauer af stress kan forårsage hårtab og tidlig skaldethed. Men den største indflydelse på hårvækst er en persons gener. Genetik bestemme længden, tekstur, tykkelse og farve af en persons hår. Der er ingen shampoo, balsam eller andre hårpleje produkter, der kan påvirke længden af ens hår eller hår vokse hurtigere. Genetiske kode disponerer hår kun vokse op til en vis længde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com