Symptomer på forgiftning hos mennesker

09/01/2012 by admin

Symptomerne på menneskelige forgiftning varierer meget, afhængigt af den specifikke type af giftigt stof, der er blevet indtaget eller inhaleret. Medicinske fagfolk kan bedst behandler tilfælde af forgiftning hvis de ved, hvilken type af toksin har indtaget eller inhaleret. Nogle af de mere almindeligt diagnosticeret årsager af forgiftning hos mennesker omfatter salmonella, kviksølv, alkohol og kulilte.

Afslørende tegn på forgiftning

De nationale Ag Safety Database lister en række advarsel tegn på, at næsten altid pege på forgiftning af en slags. Disse omfatter en usædvanlig lugt på patientens ånde; usædvanlige pletter eller lugte på patientens tøj; kemiske eller narkotika containere, der er tæt på hånd og ikke i deres sædvanlige opbevaring plads; og en eller flere af følgende symptomer med ingen andre indlysende agens: døsighed, kvalme, opkastning, mavesmerter, irritabilitet, adfærdsmæssige ændringer, frygt, savlen og svedtendens.

Salmonella symptomer

Salmonellaforgiftning er en af de mest almindelige former for madforgiftning, men madforgiftning kan også være forårsaget af andre typer af bakterier, som virale eller parasitære agenter. Debut af symptomer fra salmonellaforgiftning er normalt ganske pludseligt og kan påbegyndes inden for timer at spise forurenede fødevarer, men kan vises op til tre dage senere. Symptomer er sandsynligvis omfatter kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og generel svaghed.

Kviksølv symptomer

Kviksølvforgiftning kan forekomme som følge af indånding elementært kviksølv eller ved at spise mad---de fleste især fisk---der er blevet forurenet med kviksølv. Inhalation af elementært kviksølv, som kan findes i glas termometre, fluorescerende pærer, gamle tandfyldninger og elektriske afbrydere, er meget alvorlig og næsten sikker på at forårsage en pludselig debut af symptomer. Disse kan omfatte vejrtrækning problemer, hacking hoste, metallisk smag i munden, opkastning og tandkød, der er betændt og eventuelt blødning. Forbruget af kviksølv-forurenede fødevarer kan udløse symptomer som rysten, bevægelse vanskeligheder, hukommelse og problemer med synet, følelsesløshed eller smerter i forskellige dele af kroppen og beslaglæggelse.

Alkohol symptomer

De tidligste tegn på alkoholforgiftning er normalt kvalme og opkastning, som sandsynligvis vil være efterfulgt af en eller flere af følgende symptomer: mental forvirring, svært ved at vågne, uregelmæssig vejrtrækning, tab af bevidsthed, bleg eller blålig hudfarve, lille reaktion til smertefulde stimuli og beslaglæggelse.

Kulilte

Kulstof Kulilte forgiftning symptomer kan omfatte åndenød, mild hovedpine og/eller kvalme, svimmelhed og uklarhed. Hvis du har mistanke om denne form for forgiftning, fjerne den berørte person fra kilde af carbonmonoxid og tilkalde lægehjælp øjeblikkeligt.

Hvad de skal gøre

Den vigtigste ting at gøre ved enhver forgiftning er at opfordre til medicinsk nødhjælp. Hvis patienten angiver eller du ser tegn at toksin blev indtaget og du har adgang til et brækmiddel, såsom sirup af ipecac, give det til patienten i dosis anbefalet på pakken til at fremkalde opkastning. Dette er en foranstaltning skal træffes kun efter hjælp er indkaldt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com