Hvilke årsager oppositionel adfærd?

08/28/2012 by admin

Hvilke årsager oppositionel adfærd?

Overdreven oppositionel adfærd er klinisk benævnt oppositionel trodsig uorden eller ulige. ULIGE er en adfærdsmæssige lidelse karakteriseret ved ulydige, negativ, trodsig og fjendtlig adfærd overfor myndighed. Det sker især i barndommen men kan forlænge ind i voksenalderen. Vigtigste symptomer på ulige temperament raserianfald, overdreven skændtes med voksne, bevidst forsøger at irritere folk og manglende evne til at tage "Nej" for et svar. Mens årsagen til ulige er ukendt, er der et par teorier til at forklare sin udvikling.

Genetiske teori

Oppositionel trodsig uorden kan have en genetisk link med historien om forældre og andre medlemmer af familien. Det er konstateret, at ulige er fremherskende i børn hvis forældre har en historie af opmærksomhed underskud lidelse, depression og stofmisbrug problemer.

Biologisk teori

Oppositionel trodsig uorden kan være forårsaget af unormale niveauer af neurotransmittere på grund af en langsom modning hjerne. Neurotransmittere hjælpe nerveceller kommunikerer med hinanden. De kontrollerer impuls, dom og forhandling. Børn med ulige tendens til at have sociale problemer stammer fra den manglende evne til at forstå de sociale stikord andres og reagere med aggression.

Miljømæssige teori

Familie og miljø kan spille en rolle i udviklingen af oppositionel trodsig uorden. Inkonsekvent grænser, struktur og disciplin menes at være bidragydere af ulige. Stress i en familie, såsom skilsmisse eller stof misbrug, kan også bidrage til ulige. Et barns oppositionel og trodsig adfærd kan være et forsøg på at få kontrol, føler sig trygge eller få opmærksomhed fra en forælder.

Co-morbide teori

Oppositionel trodsig uorden er ofte ses hos børn, der lider af andre sygdomme, såsom Bipolar, angst og Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Behandling for ulige

Selv om der er ingen medicin til rådighed, effektivt at behandler oppositionel trodsig uorden, kan behandle nogen co-morbide tilstande af medicin hjælpe med at administrere symptomerne på ulige. Andre behandlinger omfatter adfærdsmæssige og sociale terapi og vrede forvaltning. Hvis årsagen til betingelsen er miljømæssige, kan en terapeut anmode om familiens rådgivning eller forsøg på at fjerne barnet fra den negative miljø.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com