Asparges & vægttab

04/27/2013 by admin

Asparges & vægttab

Asparges, hvorvidt lang, slank og bleg grøn eller buttede og beige-hvid, er en nærende grøntsag, der kan være en vigtig del af et vægttab kost. Rig på en række næringsstoffer, herunder kostfibre, asparges indeholder antioxidanter, der kan hjælpe udjævne dit blod sukker niveauer, hvilket fører til færre sult cravings.

Kalorier og fiberindhold

1-kop servering af asparges, kogte, har kun 50 kalorier per portion, mindre end et halvt gram fedt og 3,6 gram fiber. Ikke blot en fedtfattig kost hjælp du holder din vægt ned, men fiber giver bulk til din kost, at du føler dig fyldigere med mindre mad. Det kan hjælpe mindske risikoen for overspisning og også lindre forstoppelse. En enkelt servering af kogt asparges har 12 procent til 14 procent af den anbefalede indtag af fiber, som ifølge University of Maryland Medical Center, er 25-30 gram om dagen.

En del af en sund kost

Asparges, rå eller kogt, hjælper dig med at opfylde dine daglige anbefalede indtag af grøntsager, som US Department of Agriculture retningslinjerne, er 2-3 kopper om dagen. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, kan en kost højt i frugt og grøntsager hjælpe med vægttab. Fordi grøntsager også indeholde så meget vand og så få kalorier baseret på volumen--de er mindre energirige--kan de reducere dine samlede kalorieindtag, fører til vægttab. Fødevarer med lavt energitæthed er dem med 0,7-1,5 kalorier pr. gram. Asparges har en energi tæthed af 0,22, hvilket gør det en yderst lav bebyggelsestæthed mad.

Hjælper med at modvirke fedme symptomer

Asparges indeholder naturlige antioxidanter, der kan regulere dit blod sukker niveauer, der påvirker, hvor hurtigt din kroppen processer glukose, hjælper dig med at føle sig mindre sulten over en periode. En 2013 publikation i "Tidsskrift for traditionelle og supplerende medicin" fundet at forbruge et supplement af asparges, omtrent 6 gram om dagen i 10 uger, førte til bedre fastende blod glucose niveauer, hvilket betyder en øget tolerance over for insulin, som kan hjælpe kroppen føler mere mæt. På grund af de lovende resultater, kan asparges være nyttige i behandling af symptomer af fedme og vægtøgning.

Madlavning med asparges

Asparges kan indarbejdes i en række sunde retter, herunder salater og supper, eller det kan spises på sin egen med en lille smule af krydderier. Denne grøntsag kan spises rå eller kogt. Men madlavning fiberrige fødevarer, såsom asparges, kan reducere irritation på din tarm, hvis du ikke er vant til at spise en stor mængde af fiber regelmæssigt. For at holde din asparges parabol sund, undgå at bruge mættet fedt, som fløde eller smør, for krydderier. Friske asparges, når kogt til en sprød-bud fase, bliver lysegrønt og flavorful nok, at lige et klem citron og et drys af havet salt vil nok krydderier. For at øge smag i supper, overveje at bruge fedtfattige ingredienser til at tilføje rigdom. For eksempel, tilføje en fedtfattig yoghurt for at gøre creme af asparges suppe.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com