Fødevarer med Sulforaphane

01/23/2011 by admin

Fødevarer med Sulforaphane

Sulforaphane er en kraftig antioxidant. Det stimulerer også produktionen af naturligt forekommende afgiftende enzymer i kroppen. Phytochemicals.info hedder det at spise fødevarer, der indeholder sulforaphane reducerer risikoen for kræft, især brystkræft og prostatakræft. Epidemiologisk forskning har vist, at mennesker, der forbruger store mængder af sulforaphane reducerer forekomst af kræft. Hvad mere er, tyder dyr undersøgelser på at det også reducerer hyppigheden, størrelse og antal tumorer. Sulforaphane findes i korsblomstrede grøntsager, og er kun frigives i kroppen efter indtagelse.

Broccoli

Broccoli indeholder en stor mængde af sulforaphane, med broccoli spirer at være den rigeste fødekilde. National Health Institute fundet sulforaphane koncentration i broccoli spirer var 1153 mg pr. 100 g (tør vægt), mere end nogen anden fødekilde og 10 gange for modne broccoli på kun 44 mg 171 mg pr. 100 g (tør vægt).

Rosenkål

Rosenkål er en anden grøntsag der indeholder betydelige mængder af sulforaphane.

Grønkål

Grønkål er en stærkt fibrøst korsblomstrede grøntsager. Det er sulforaphane indhold frigives i kroppen, når tygge og fordøjelse.

Andre korsblomstrede grøntsager

Kål, blomkål, collard greens og Brøndkarse er alle eksempler på korsblomstrede grøntsager, der indeholder sulforaphane.

Forskere ved Fred Hutchison Cancer Research Center opdagede, at mænd som spiste mindst tre portioner af korsblomstrede grøntsager hver uge var 41 procent mindre tilbøjelige til at udvikle prostatakræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com