Internationale referencestandarder

10/20/2011 by admin

Internationale referencestandarder

Manglen på ensartethed i måling, afprøvning og evaluering af biologiske materialer gør det vanskeligt for reguleringsorganerne, læger, forskere og fabrikanter at dele medicinske oplysninger og produkter. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) lavet Expert Committee på biologiske standardisering (ECBS) til at guide indsatsen for internationale normer.

Formål

Biologiske materialer er mere vanskeligt at standardisere end andre produkter. For eksempel, at finde en immun faktor i et blodprodukt, aspekter såsom laboratorieinstrumenter anvendes, kan testning metoder, produkt temperatur, konserveringsmetoder og kemiske stabilisatorer påvirke testresultaterne. ESCB opretter grupper af internationale eksperter, som mødes regelmæssigt at evaluere anbefalinger og give vejledning i udvikling af standarder.

Udviklingslandene

International standardisering af biologisk materiale er vigtigt for udviklingslandenes sundheds bestræbelser. En af missionerne af ESCB er at anbefale ensartede standarder for disse landes laboratorier og hospitaler, således at udveksling af oplysninger og produkter kan foregå sikkert.

Vacciner

Truslen om pandemiske smitsomme sygdomme er en af mange udfordringer der. ESCBS gruppe for vacciner analyserer immunisering niveauer og standarder, sammenligne resultaterne fra forskellige laboratorier rundt om i verden. Mens de ekspertpaneler henstillinger om kvalitet og sikkerhed, er det nationale myndigheder i overensstemmelse med internationale standarder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com