Typer af Plantar Fasciitis kirurgi

10/04/2011 by admin

Plantar fasciitis er en af de primære årsager til smerter i hælen, undertiden benævnt hælspore. Tilstanden opstår, når tykke, fibrøst bandet af væv i bunden af foden, plantar fascia, bliver hævede og betændte. Ofte intense smerter forbundet med plantar fasciitis er normalt mest alvorlige første ting om morgenen, før din fod har en chance for at løsne op. Invasiv terapi er ikke normalt nødvendige, men der er kirurgiske behandlingsmuligheder.

Årsager

Ifølge mdguidelines.com, lider cirka 10 procent af den amerikanske befolkning af plantar fasciitis. Årsagen til betingelsen er ikke kendt, men det mest hyppigt optræder i løbere, mennesker, der er overvægtige og gravide kvinder. Erhverv, der kræver stående i lange perioder kan også føre til plantageejer fasciitis.

Dobbelt så mange kvinder som mænd udvikler tilstand; hyppigt skiftende fra høje hæle til lejligheder kan være en årsag.

Diagnose

Din læge vil udføre en fysisk eksamen for at opmærksom på specifikke områder af ømhed og hævelse. Hvis plantar fasciitis er diagnosticeret i begge fødder (bilateral), kan blodprøver udføres for at afgøre, om du lider af primære betingelser, såsom systemiske inflammatoriske sygdomme, en stor gruppe af sjældne tilstande, der kan involvere alle organer, herunder hjertet.

Trykbølge Stimulation

Hvis du har kronisk plantar fasciitis, kan du overveje Ekstrakorporale trykbølge behandling. Dette indebærer peger lydbølger på området til hæl smerte til at fremme heling. Den potentielle downside er, at dette kan forårsage blå mærker, hævelse, smerte og følelsesløshed. Desuden, er denne behandling ikke altid nyttigt.

Kirurgi

Kirurgi er sjældent nødvendigt til behandling plantar fasciitis, men når det er, der findes flere procedurer.

Ifølge CMP Medica, procedurer omfatter fjernelse af en hæl anspore, fuldstændig eller delvis frigivelse af plantar fascia (form af bindevæv), osteotomi (kirurgisk skæring) af calcaneus (hele knogle) og boring af calcaneus.

Schon/Baxter Procedure

Schön eller Baxter proceduren kræver tilskæring af den stramme fascia at lindre spændinger.

En undersøgelse offentliggjort i December 2003-udgaven af teknikker i foden ankel kirurgi, af 33 patienter, der havde proceduren, 82 procent var tilfredse med resultaterne.

DuVries teknik

DuVries teknik indebærer et snit i hælen anspore og fjerne plantar fascia. Nogle patienter vil opleve følelsesløshed langs den indsnit, der kan vare i flere måneder efter operationen.

Bivirkninger kan også omfatte en svækkelse af bue i din mund.

Planter Fasioctomy

En plantar fasciotomy indebærer brug af et endoskop (en lang, tynde instrument anvendes til mindre kirurgiske indgreb). Denne procedure giver mulighed for direkte visualisering af plantar fascia i et område, der ikke sandsynligvis kommer i direkte kontakt med nervevæv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com