Grundlæggende sygesikring terminologi

07/17/2011 by admin

Uanset om du køber dit eget helbred forsikring eller forsøger at forstå planen din arbejdsgiver giver, behøver du at vide sundhedspleje terminologi. Du kan genkende nogle vilkår, men ikke ved hvad de betyder inden for politikken. Hvis du venter indtil du skal bruge planen, kan du blive overrasket over hvor mange penge du har til at betale ud af lommen at modtage tjenester eller recepter du troede var dækket af din forsikring.

Typer

Der er to grundlæggende typer af forsikring planer, traditionelle og administrerede pleje. Forvaltes pleje planer omfatter HMOs, offentlige posttjenester og POS planer. HMO står for health vedligeholdelse organisation. Det er den strengeste af planer og betaler kun angivne læger. PPO, preferred provider organization og POS, punktet af service, betale en mindre procentdel, hvis du bruger læger, der ikke er på deres lister. De traditionelle planer--gebyr for service--har nogen liste over internetudbydere og betale uanset hvilken en du vælger, men disse planer ofte koster mest at købe.

Selvrisikoen

En selvrisiko er mængden penge, du betaler, før planen betaler noget. Forsikringsselskaber gælder ofte ikke fradragsberettiget tjenester, der hjælpe med at forhindre sygdom. Hvis du er i et administreret plejeplan, som angiver en bestemt gruppe af læger, kan din selvrisiko være højere, hvis du bruger en læge eller sundhedspleje service, der ikke er på listen. Når du når fradragsberettiget for året, betaler forsikringsselskabet for alle tilladte afgifter.

Co-betaler

Co-betaler kan synes ligner selvrisikoen men er helt anderledes. Nogle planer kræver, at du betaler en lille Co løn beløb, hver gang du bruger tjenestegrene af en sundhedspleje udbyder, købe receptpligtig medicin eller modtage andre tjenester, der er angivet i din medicinske plan. Når du når den fradragsberettigede loft for år, begynde du ikke at betale mod det fradragsberettigede beløb igen indtil det følgende år.

Co-assurance

Sigt co-assurance lyder meget som copay, men det er anderledes. Ud over beløb, selvrisikoen er sikret ansvarlig for en bestemt procentdel af regningen indtil han når et bestemt maksimumsbeløb. Co-assurance er en procentdel af regningen.

Maksimalt Out-of-Pocket

Din politik kan vise et maksimum beløb, du skal betale hver år før forsikringsselskabet betaler alt. Hvis din plan har en $500 fradragsberettiget med 80/20 til $10.000, ville din maksimale out-of-pocket udgifter være $2.500 om året. For at nå frem til dette tal, tage 20 procent på $10.000 ($2.000) og tilføje den $500 fradragsberettigede, der udbetales før co-assurance gælder. Hvis politikken, der dækker mere end én person, er der to forskellige beløbsgrænser. En er pr. person og den anden dækker alle familiemedlemmer for året. Hvis du bruger en læge eller service ikke i netværk af læger, er den maksimale out-of-pocket normalt en højere mængde.

Rimelige og sædvanlige

Disse er tricky små huller i politikker. Forsikringsselskabet ser på alle medicinske afgifter for dit område og finder beløbene læger og hospitaler gebyr normalt for bestemte tjenester. Hvis din hospital eller læge opkræver mere, betaler forsikringsselskabet ikke for det fordi det er mere end rimelige og sædvanlige afgift. Ofte, forsikringsselskaber kontakte den enhed, der leverede servicen og forhandle en lavere afgift, så du ikke behøver at betale det ekstra beløb.

Dækket udgifter

Normalt, viser en del af din forsikring erklæring de tjenester, der ikke betales af firmaet. Disse er ikke-omfattede udgifter. Virksomheden betale ikke for tjenester som kosmetisk kirurgi. Hvis du har en procedure, der ikke er dækket af din forsikring, gælder omkostningerne ved proceduren ikke mod din fradragsberettigede, co-assurance eller maksimale out-of-pocket udgifter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com