Psykologiske Model af Bipolar behandling

09/30/2011 by admin

Bipolar lidelse er ofte behandlet med psykiatrisk midler, især på grund af risiciene, der manisk episode. Ordineret medicin kan hjælpe med at stabilisere humørsvingninger; de giver imidlertid ikke for symptom management teknikker, som kan være nødvendig, hvis medicin ikke er taget. Den psykologiske model af bipolar behandling kan undervise mestringsstrategier gennem uddannelse, familien inddrages og individuel psykoterapi.

Familien fokuseret terapi

Familie fokuseret terapi er psykoterapi, der uanset den problem årsag, involverer familien som en del af løsningen eller fokus under behandlingen. Familiens roller, stilarter og relationer udforskes snarere end årsagerne eller familie historie. En undersøgelse offentliggjort i den canadiske psykiatri revision viste, at familie-fokuserede behandlingsformer var succes i at forhindre bipolar lidelse symptom tilbagefald til depression samt vise depressive symptomer inden for en 2-års opfølgning. Familie fokuseret terapi er dog tidskrævende, mens undersøgelsen involveret 21 1-timers sessioner over en periode på 9 måneder.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er betragtes som en stemning lidelse ifølge den diagnostiske statistiske Manual of Mental Health (DSM-IV) at mental sundhed fagfolk bruger til diagnosticering. I Bipolar 1 variant oplever patienter skiftende stemninger af ekstreme mania, balance og derefter depression, som kan vare i uger eller måneder ad gangen. Bipolar 2 patienter oplever hypomani, balance og derefter depression; men de depressive episoder er mere kronisk. Rapid cykling bipolar lidelse indebærer humør cyklusser, der kan ske ugentlige, daglige eller selv inden for 24 timer.

Uddannelse

Psychoeduation er et centralt led i bipolar behandling. Ved at uddanne patienten samt familiemedlemmer, kunne han bedre forudsige kilder af udløsere og som stemninger han kan nå frem til. At fremme forståelsen af bipolar lidelse kan give patienten en bedre følelse af kontrol. For eksempel, overveje bipolar 2 patienter deres hypomanic og depressive episoder. Selv om hypomani anses for lettere at styre kontra mania, kunne kronisk depression øge risikoen for selvmord. Med denne viden, kunne en bipolar patient med denne uddannelse indstille en beredskabsplan, hvis han ved, han er ved at glide ind i depression.

CBT tilgang

Kognitiv adfærdsterapi teori (CBT) tilgang indebærer, at have en analyse af bipolar lidelse patientens tanker, følelser og adfærd. Psykoterapeuter, f.eks analysere en liste over automatiske tanker, der opstår, når patienten føler hun er ved at udstille negative manisk opførsel. Disse tanker vil blive drøftet, og en strategi til at erstatte disse tanker med mere gavnlige kan blive skitseret.

Regelmæssig tidsplan

Bipolære patienter opfordres til at opretholde en regelmæssig forfaldsplan for søvn, medicin (hvis ordineret) og daglig aktivitet. Forordning kan hjælpe med at forhindre udløser, der kan føre til depression eller maniske episoder. Del af planlægningen kunne også indebærer brug af humør diagrammer hvor patienten registrerer hans daglige humør på en skala, der spænder mellem manisk til depressive. Irritabilitet niveauer, medicin taget, antallet af sleep timer og vigtige begivenheder vil også blive registreret. Dette bruges til at få øje på et mønster, hvor behandlingsmuligheder kan justeres som mindre af en medicin eller reduktion af visse bipolar udløser.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com