Pleje af knyster

11/18/2011 by admin

En knyst som en knoklet abnormitet af storetåen fælles. Fælles bliver misvisende med fodens skelet struktur, således at tå fælles peger udad. Tegn på, at en knyst er danner omfatter en svulmende bump på ydersiden af storetåen, ømhed og smerter. Huden omkring tåen er tykkere, og hård hud kan vises hvor tå overlapper den anden tå. Der er flere ting at overveje, når omsorgen for knyster.

Sko

Knyster kan være forårsaget af en række faktorer, men de mest almindelige er iført stramme sko, som også forværrer en eksisterende knyst betingelse. Må ikke bære sko, der er for lille eller for stram i området tå. Bære sko med masser af plads til tæerne; undgå aflange, spidse sko. Undgå sko med hæle højere end 2¼ inches; flade sko med en bred, firkantet eller rund tå.

Polstring og skær

Mindske smerter ved at tape knyst for at flytte foden ordentligt. Tilføje polstring for yderligere lempelse. Polstring lavet specielt til knyster kan købes på et apotek i afsnittet mund pleje. Rådføre sig med en mund specialist om sko skær eller orthotics; indsætter kan mindske bevægelse af foden, når du er iført sko. Nogle orthotics kan købes i specialbutikker, mens andre kommer kun med en recept.

Medicin

Tage medicin til at lindre smerter og hævelse af området tå. Acetaminophen er en almindelig smertestillende medicin, mens ibuprofen og naproxen natrium vil også reducere inflammation og hævelse. Nogle patienter er ordineret kortison indsprøjtninger for yderligere relief; tale med en medial professionel hvis over-the-counter medicin ikke afhjælpe smerte. Mindske hævelse ved at anvende is eller en kold gel pack til området to til tre gange om dagen. Gælde ikke kolde pack direkte til huden; bruge en barriere som et håndklæde eller vaskeklud for at undgå forfrysninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com