Effekter af alkohol på sindet

02/04/2012 by admin

Effekter af alkohol på sindet

Alkohol kan have forskellige virkninger på sindet, som kan forårsage ændringer i adfærd, forringe reaktionstid og påvirker kvaliteten af søvn. Ifølge DrinkAware.co.uk, kan indtagelse af alkohol også føre til psykiske problemer. Sværhedsgraden af de virkninger, som alkoholen har på hjernen generelt afhænger af mængden af alkohol, der indtages, samt den enkeltes historie at drikke alkohol.

Følelser

Drikke en lille mængde af alkohol i moderate mængder--, såsom en eller to enheder af alkohol i en dag - kan ofte medføre følelser af lykke, øget selvtillid og afslapning. Ifølge chemCases.com hvis en person fortsætter med at indtage alkohol efter dette punkt, han er mere tilbøjelige til at opleve en række overdrevne følelser og kan endda blive aggressive eller voldelig. Disse virkninger kan forårsage den enkeltes adfærd at ændre, og han kan sige og gøre ting, som han normalt ikke ville.

Søvnmønster

Selv om nogle mennesker finder, at alkoholindtagelse kan hjælpe dem med at sove om natten, ifølge Bupa.co.uk, vil folk, der drikker alkohol inden for en time forud for at gå på vågeblus, opleve dårlig kvalitet søvn. De er også mere tilbøjelige til at vågne på et tidspunkt i løbet af natten, og de kan derefter finde det svært at komme tilbage til at sove igen.

Bremset reaktioner

Alkohol påvirker sindet ved at bremse det. Dette vil påvirke den enkeltes evne til at køre en bil sikkert på grund af et fald i årvågenhed, og en udvidet reaktionstid. Ifølge DrinkAware.co.uk, folk, der har drukket natten før fortsat kan opleve en bremset sind, selv efter at blodet er fri for alkohol.

Mental sundhed

Drukkenskab kan forårsage ændringer i hjernens kemi, hvilket kan føre til en række psykiske problemer som depression og angst. Mennesker, der bliver afhængige af alkohol kan udvikle fobier herunder en frygt for at gå udenfor. Ifølge DrinkAware, er selvskadende adfærd og selvmord ofte forbundet med indtagelse af alkohol og alkoholisme. Drikker til overskydende kan også forårsage tab af hukommelse og psykose: en alvorlig psykisk sygdom, der forårsager den Lidende til at hallucinere og mister kontakten med virkeligheden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com