Hvordan hjælper vejrtrækning øvelser lungerne?

12/16/2011 by admin

Introduktion

Mens mennesker kan gå uger uden mad eller dage uden vand, kan de kun gå et par minutter uden luft. Åndedrættet er en automatisk og ufrivillig funktion, men når en person har lungesygdomme som astma eller emfysem, vejrtrækning bliver vanskeligere. Vejrtrækning øvelser er en måde at hjælpe folk med at trække vejret lettere.

Hvordan lungerne arbejde

Lungerne er en store orgel i luftvejene. De to lunger er i midten af brystet på hver side af hjertet. Mellemgulvet er en stor, muskulære organ under lungerne, der begynder vejrtrækning proces. Sammentrækning af mellemgulvet tvinger luften ud. Som du indånder eller inhalerer, at lungerne i ilt fra luften. Ilt er nødvendigt for de vitale funktioner i kroppen. Ilt ind i blodbanen hvor den finder sted til alle dele af kroppen - organer, væv og muskler. Som en person slippes vejrtrækninger ud eller udånder, kuldioxid i luften. Kuldioxid er lavet i kroppen som et biprodukt af forskellige metaboliske processer. Som lungerne gør deres job, er der en gasudveksling. Ilt går, mens kuldioxid går.

Hvordan vejrtrækning øvelser hjælpe lungerne

Der er mange fordele at åndedrætsøvelser. Disse typer af øvelser hjælpe med at få mere luft ned i lungerne og forbedre lungekapacitet. Dette fører til mere ilt ind i kroppen, hvor det er nødvendigt at holde de forskellige funktioner kører effektivt. Mellemgulvet er også styrket af åndedrætsøvelser. En anden fordel er, at lungerne og brystet holdes smidig og fleksibel. Alle typer af motion, styrke om vejrtrækning motion eller aerob motion, musklerne i mellemgulvet og brystet hulrum. Med en mere mobil lunge og større lungekapacitet er det lettere for personer med lungesygdomme at ånde.

Åndedrætsøvelser til at prøve

Der er mange forskellige slags åndedrætsøvelse. En simpel øvelse er at trække vejret gennem næsen og derefter ånder ud gennem munden. En anden øvelse er at tage en dyb indånding, hold den nede i et par sekunder, end langsomt udånder. Med denne øvelse kan du forlænge den tid, du holder din ånde. Med praksis kan du holde vejret i længere perioder. En anden øvelse er at trække vejret langsomt til en optælling af fem, holde et sekund og derefter puste ud for en optælling af fem. Når du laver denne øvelse skal du bemærke din mellemgulvet og bryst bevæger sig op og ned. Prøv at udvide eller fylde mellemgulvet med luft under indånding. Mellemgulvet bliver flade under udånding. I løbet af vejrtrækning vil øvelser regelmæssigt langsomt forbedre din lungekapacitet og musklerne er involveret med vejrtrækning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com