Om medicin til en overaktiv blære

12/21/2011 by admin

En overaktiv blære kan forårsage alle slags ulejligheden og forlegenhed for mennesker der lider af denne betingelse. Heldigvis, mange effektive lægemidler er til rådighed som kan træffes på lang sigt eller kun under visse omstændigheder, hvis det foretrækkes, og de har få bivirkninger. Adfærdsmæssige behandling giver mulighed for styring af overaktiv blære samt.

Identifikation

Også kaldet urgeinkontinens, skaber en overaktiv blære en stærk ufrivillig sammentrækning af blæren muskler, hvilket resulterer i et umiddelbart behov for at urinere. Det er en type af urininkontinens, defineret som "utilsigtet frigivelse af urin." Tilstanden påvirker omkring 1 ud af 11 voksne og er mere almindelig hos ældre mennesker. Læger mener ikke at det er en normal del af aldring.

Behandling

Medicin for denne betingelse hæmme en overaktiv muskel. Disse antikolinergika blokere nervesignaler og reducere sammentrækninger, og de kan faktisk øge blære kapacitet. Disse omfatter medicin såsom tolterodine, markedsføres under varemærkerne Detrusitol og Detrol LA, oxybutynin chlorid sælges som Ditropan, trospium under varemærket Sanctura, darifenacin som Enablex og solifenacin som Vesicare. Medikamenter tage normalt effekt inden for 2 uger.

Tabletter og kapsler

Nogle af disse medikamenter er forudsat i udvidet-release form og tages en gang om dagen. Pressemeddelelse form er gavnlig for mennesker der er tilbøjelige til at opleve overaktiv blære på bestemte tidspunkter, som under søvn, eller som kun har brug for det til situationer som rejser.

Hud plaster

Folk kan også vælge oxybutynin chlorid i en hud plaster form at levere medicin kontinuerligt gennem huden ind i blodet. Dette er markedsføres som oxybutynin transdermal system, kaldet Oxytrol. Plasteret er tyndt, klar og fleksibel og overholdes på maven eller hoften. Patch virker i op til 4 dage og dermed skal ændres om to gange om ugen.

Bivirkninger

Disse stoffer alle arbejder på samme måde og har samme effektivitet på behandling af overaktiv blære. Den mest typiske bivirkning er mundtørhed. Andre bivirkninger er ikke almindelige, men omfatter forstoppelse, hovedpine, sløret syn, tørre øjne, højt blodtryk og døsighed. Gravide kvinder bør konsultere en læge før du tager disse medikamenter, som bør personer med glaukom, eller nyre, lever eller mave lidelser.

Andre behandlinger

Personer med overaktiv blære vil måske gerne prøve adfærdsmæssige behandlinger før receptpligtig medicin. En indebærer, at holde en dagbog over alle episoder af vandladning og enhver inkontinens at identificere mønstre. Dette diagram vil angive, hvilke tidspunkter på dagen en person skal tisse for at forhindre ulykker. En anden behandling indebærer biofeedback og bækken øvelser, der hjælper person modstå sammentrækninger og tisse efter en bestemt tidsplan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com