Irritabel tyktarm & dårlig ånde

08/08/2011 by admin

Irritabel tyktarm & dårlig ånde

Irritabel tyktarm, eller IBS, er en tilstand af tyktarmen påvirker så mange som en ud af fem mennesker, ifølge Mayo Clinic. Årsag til IBS er ukendt, men læger mener, det skyldes problemer med tarmens muskler at skubbe fødevarer gennem mavetarmkanalen. Hos personer med IBS, kan disse muskelsammentrækninger enten være for stærk og lange eller for langsom.

Symptomer

Symptomerne på IBS varierer meget, men de har tendens til at være langsigtede problemer og omfatter — enten konstant eller intermitterende — kramper, mavesmerter, oppustethed, gas, diarré, forstoppelse og slim i afføringen. En lille procentdel af personer med dette syndrom opstår svær eller ukontrollable problemer, men de fleste har kun mild til moderat spørgsmål. Som tegn på IBS kan indikere mere alvorlige tilstande som Crohns sygdom, kræft og colitis ulcerosa, læger ved Mayo Clinic anbefale dem, der oplever søge disse symptomer lægehjælp.

Diagnose

Diagnosticering af IBS er baseret på en medicinsk historie, herunder symptomer og en fysisk eksamen. Meget af diagnosen indebærer udelukke mere alvorlige problemer, siger Mayo Clinic hjemmeside – ofte ved hjælp af Rom kriterier, et bestemt sæt af diagnostiske kriterier bruges til at identificere funktionelle gastrointestinale lidelser som IBS.

De mest karakteristiske kendetegn på IBS er nogle niveau af ubehag i maven ledsaget af en eller flere af følgende symptomer i mindst 12 uger, men ikke nødvendigvis fortløbende: ændring i frekvensen eller konsekvens af afføring, belaste, hastende karakter eller følelse af ufuldstændig tarm evakuering og oppustethed eller abdominal udspilning. Hvis symptomer såsom vægttab eller rektal blødning er til stede, vil yderligere test blive bestilt.

Første kursus i behandling

Vestlige medicinske behandlinger fokus på lindre symptomerne på IBS og identificere mulige udløsere, som visse fødevarer. Milde symptomer kan ofte være administreret af ændringer i kost, livsstil og stress niveauer, mens moderat til svære problemer muligvis flere indgreb, som fiber kosttilskud, over-the-counter anti-diarré medicin og/eller rådgivning til at hjælpe med at lindre stress. Antikolinerge lægemidler kan lindre smertefulde tarm spasmer, antidepressiv medicin kan hjælpe med at hæmme den neurale aktivitet, der styrer tarmene og antibiotika kan hjælpe dem med en overvækst af bakterier.

Sidste udvej behandlinger

Nogle lægemidler er til rådighed for kvinder, der ikke har responderet på andre behandlingsmuligheder. Disse stoffer er ikke blevet godkendt til mænd. Alosetron bruges til kvinder med fremherskende diarré symptomer og hjælper med at slappe af i tyktarmen, langsommere bevægelse af affald gennem lavere tarmen. Food and Drug Administration trak Alosetron ud af markedet på et tidspunkt på grund af alvorlige komplikationer, men gjorde det muligt at blive ordineret igen under restriktioner. Lubiprostone er en medicin anvendes til at hjælpe med at passere affald hurtigere ved at øge flydende sekret i tyndtarmen. Lubiprostone er for kvinder, der har problemer med forstoppelse.

Dårlig ånde og naturopatisk perspektiv

Selv om medicinske faciliteter øve vestlige medicin, ligesom Mayo Clinic, ikke Angiv dårlig ånde som et symptom på IBS, accepterer naturopatisk læger det som et muligt tegn på langsigtede problemer i tyktarmen. Naturopathics mener, at sundhed i mave-tarmsystemet er integreret til velvære og behandlinger til IBS indebærer genoprette gut vitalitet og generelle sundhed. Disse behandlinger kan omfatte kosttilskud, naturlægemidler medicin, colon hydroterapi og kost og adfærd ændringer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com