Hvordan tester læger for Attention Deficit Disorder?

06/13/2010 by admin

Hvordan tester læger for Attention Deficit Disorder?

Oplysninger fra forældre

Desværre er der ingen blodprøve eller andre laboratorieundersøgelser, der kan træffes for at diagnosticere Attention Deficit Disorder, eller tilføje. I stedet, lægerne skal tage et kig på flere andre faktorer for at stille en diagnose.

Normalt, en læge anbefaler en specialist, der er uddannet til at vurdere symptomer og karakteristika af ADD (og ADHD, hvis det er relevant) i et barn. Specialisten først sidder med barnets forældre eller værger og stiller dem spørgsmål, der er beregnet til at bestemme en historie af ADD adfærd. Spørgsmålene kan omfatte oplysninger om barnets sygehistorie, andre familiemedlemmer kan har ADD, specifikke symptomer på ADD (såsom manglende evne til at fokusere på en opgave til et bestemt beløb af tid) eller ej, når problemet startede, og eventuelle bekymringer forældrene kan have eller forældrerollen forældre har problemer. Hvis forældrene del anekdotiske beviser af klassiske ADD adfærd, såsom den ovennævnte evne til at fokusere, eller hvis barnet har tendens til at flytte fra opgave til opgave hurtigt, specialist vil sandsynligvis overveje sådanne beviser som viser en positiv ADD diagnose.

Oplysninger fra lærere

Specialisten også taler til barnets lærer om barnets adfærd og ydeevne i klasseværelset. Læreren er undertiden givet en checkliste. Er en liste over adfærd, forventninger og en bedømmelsesskala på kontrollisten. Læreren forventes at Vurder barnets ydeevne for hvert spørgsmål efter skala. Hvis barnet er vurderet højt for klassiske ADD adfærd, som ikke er i stand til at fokusere på hendes arbejde i en forudbestemt periode af tid, er specialisten tilbøjelige til at overveje at tilføje et tegn på, at barnet har.

Andre overvejelser

Når en diagnose af ADD har gjort forsøgsvis, vil specialist og lægen ønsker at udelukke eventuelle mulige sundhedsmæssige bekymringer eller andre årsager til adfærd, såsom problemer med skjoldbruskkirtlen eller juvenil diabetes. Specialisten vil også beslutte, om barnets ADD er alvorlige nok til at blive klassificeret som en psykisk lidelse som findes i DSM-IV-manual. Kriterier for DSM-IV blev udgivet af American Psychiatric Association og bruges til at definere sværhedsgraden af ADD, samt nogle tilfælde af ADHD. Det vigtigste symptom kræves for en diagnose af DSM-IV er uopmærksomhed, der forstyrrer evnen til at udføre daglige rutiner og aktiviteter.

Tjeklister, undersøgelser og spørgeskemaer har aldrig været godkendt af ethvert niveau af regeringen som en gyldig måde at diagnosticere ADD eller ADHD. Stadig, uden blodprøver, så papirarbejdet er alle læger og forældre skal arbejde med.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com