HPV høj risikotyper

07/26/2011 by admin

HPV høj risikotyper

HPV, eller human papillomavirus, er en gruppe af virus, der repræsenterer over 100 stammer. Over er 40 af stammer, der gået fra en person til en anden gennem seksuel kontakt, forårsager seksuelt overførte sygdomme. Selv om over halvdelen af alle seksuelt aktive mennesker vil kontrakten HPV på et tidspunkt i deres liv, vil mange aldrig vide det, fordi de ikke vil udviser nogen symptomer. Mest genital HPV forårsage kønsvorter, men der er flere stammer kendt som højrisiko stammer, der forårsager kroniske infektioner og kan føre til kræft.

Risikofaktorer

Den største risikofaktor for at pådrage sig en højrisiko type HPV er at have ubeskyttet sex med mere end én partner. Risikoen for højrisiko HPV resulterer i cancer er steget med ikke modtager behandling. Det betyder, at dem, der besøger deres læge om året for en rutinemæssig kontrol-up kan mindske deres risiko fordi infektionen kan opdages og behandles tidligt.

Lav risiko vs. høj risiko

Lav-risiko HPV stammer enten producere ingen symptomer eller forårsage kønsvorter. Kønsvorter generelt vokser inde i eller omkring ydersiden af skeden, på vulva eller omkring endetarmsåbningen. De vises som små lave hævet bump, nogle så små de er ikke synlige eller kan vokse i klumper, der ligner blomkål. Symptomer på kønsvorter kan ikke vises måneder eller endda år efter eksponering, og selv om de kan kræve behandling for at fjerne dem, de fører ikke til mere alvorlige tilstande.Højrisiko HVP stammer, imidlertid forårsage vækst af fladskærms-leder bump på livmoderhalsen, i stedet for de ydre regioner. Behandlingen er nødvendig for at fjerne de unormale celler fra livmoderhalsen, og hvis venstre ubehandlet, disse kan føre til en kronisk infektion. Selv om ikke alle infektioner af HPV på livmoderhalsen fører til kræft, er det den vigtigste risikofaktor for udvikling af livmoderhalskræft.

Bestemte typer

Der er mange typer af HPV, der anses for højrisikoområder stammer. Disse omfatter HPV-16, HPV-18, HPV-31, HPV-33, HPV-35, HPV-39, HPV-45, HPV-51, HPV-52, HPV-56, HPV-58, HPV-59 og HPV-68. HPV 16 og 18 er de mest almindelige stammer, forårsager 70 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

Test

Højrisiko HPV infektioner kan forårsage unormal cellevækst på livmoderhalsen. Under en rutinemæssig årlige celleprøve test er den bedste måde at påvise tilstedeværelsen af HPV. For at udføre en celleprøve, er en stikprøve af celler fremstillet af svaberprøven livmoderhalsen og observere prøve under et mikroskop for tilstedeværelsen af unormale celler.Der er en mad og Drug Administration-godkendt test tilgængelige der tester for HPV DNA. Denne test er ikke nødvendige for alle, men kvinder over 30 år gamle, der har en borderline eller usikker celleprøve kan drage fordel af denne test, fordi hvis det er positive, de er på et højere risiko for at få livmoderhalskræft.

Forebyggelse

Der er flere måder at mindske din risiko for at pådrage sig en højrisiko HPV-infektion. Altid beskytte dig selv under samleje; Dette vil mindske din risiko for andre typer af seksuelt overførte sygdomme samt. Derudover er der en vaccine mod HPV rådighed kaldet Gardasil, der er meget effektive til at forebygge infektioner fra HPV 16 og 18.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com