Forskelle mellem ferskvand organismer & saltvand organismer

06/11/2011 by admin

Forskelle mellem ferskvand organismer & saltvand organismer

Organismer har udviklet sig og udviklet mekanismer, der gør det muligt at leve i deres økosystem. Det marine økosystem og ferskvand økosystem er både akvatiske økosystemer. Den væsentligste forskel mellem to er niveauet af saltholdighed i det marine økosystem i forhold til ferskvand økosystemet. Dybden og omfanget af det marine økosystem er også meget bredere end ferskvand økosystemet. Organismer, der lever i disse akvatiske økosystemer har tilpasset til at overleve i deres miljø.

Kollapsede lunger

De fleste marine dyr har tilpasset til at overleve under vandet i længere tid. Trykket i store vandområder, som havene er enorme. Ifølge Marinebio.org, øger niveauet af pres af 14,7 pounds per kvadrattomme for hver 33 fod vand. De fleste ferskvands organismer ikke kan overleve på dybet, marine organismer kan. Nogle af dem, som elefant sæler og Weddell seals, har udviklet tilpasninger, der tillader dem at dykke så dybt som 1 mile i dybet af havet. De har lunger, de kan bryde sammen, så snart de går ind i en stejl dyk.

Spæk

Marine pattedyr som sæler, hvaler og Søkøer har udviklet tilpasninger, at hjælper dem med at overleve i det marine miljø. Vandet i det marine miljø kan være overordentlig kold, og disse pattedyr har til at opretholde en kropstemperatur, der ligger over det vand, de svømmer i. En af disse tilpasninger er udviklingen af et beskyttende lag af fedt kaldet "spæk." Spæk fungerer som en slags isolering mellem pattedyr og det kolde vand. Ferskvand vand pattedyr har ikke denne tilpasning, fordi det ikke er nødvendigt. For eksempel, har havoddere ikke en masse af kropsfedt. De afhænger af en tyk belægning af skind til holde dem varme.

Salt

Marine planter og dyr har udviklet sig til at overleve i det marine miljø, trods det høje salt indhold. De fleste marine organismer har specialiseret processer for frafiltrere de overskydende salt fra deres systemer. De har meget tilpasset nyrer og gæller, der hjælper dem med processen med osmoregulering, som er processen med at regulere den osmotiske Tryk på væske inde i en organisme. Denne forordning hjælper dem med at bekæmpe eventuelle overskydende fortynding eller koncentration af deres kropsvæsker. Denne samme proces går til ferskvandsdyr; de skal bruge osmoregulering til at forhindre deres kropsvæsker fra at blive alt for udvandet af overskydende vand. Organismer, der er tilpasset høj saltholdighed omfatter krokodiller. I modsætning til ferskvand alligatorer foretrækker de brakvand og saltholdige vandområder.

Tidevand

Planter og dyr, der lever i marine områder med stærke tidevand, som flodmundinger, er tilpasset til at leve i sådanne områder. Organismer som hjertemuslinger har stærke skaller til at modstå virkningen af strømmen og Ebbe af tidevandet. Barnacles og muslinger har udviklet apparatur, der muligt at klamre sig til rock, beskytte dem mod at blive vasket ud til havet. Ferskvand og marine muslinger har forskellige karakteristika; Marine muslinger har stærkere skaller og de har også de trådlignende vedhæng med som de sikre sig til klipperne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com