Fødevarer & produkter til at stimulere appetitten

06/23/2011 by admin

Fødevarer & produkter til at stimulere appetitten

At miste din appetit kan være et alvorligt problem, især for de ældre eller folk med en invaliderende sygdom som kræft eller depression. God ernæring er et vigtigt aspekt af vækst og healing. Årsagerne til appetitløshed varierer mellem individer. For eksempel kan en ældre person har en formindsket følelse af lugt og smag og ikke længere føler trang til at spise. Medicin og behandlinger kan forårsage kvalme og tab af appetit. Hvis du er en omsorgsperson for en person, der ikke spiser, kreative foranstaltninger er nødvendige for at stimulere appetitten. Der er fødevarer og produkter til rådighed til med held stimulere appetitten, men husk at tjekke med din læge før du ændrer din kost.

Stress gratis måltiderne

Gøre måltid tid et behageligt og afslappende begivenhed. Undgå alle stress ved måltiderne at stimulere denne appetit. En caregiver kan indstille en tiltalende tabel, spiller blød musik og brug stearinlys til at foretage mindst ét måltid en dag speciel. Venner og familie der er omstridt eller argumenterende bør holdes væk eller lover at ændre deres opførsel under spisetider. Familie og venner, der er positive bør indbydes til måltiderne så meget som muligt. Derudover har måltiderne på et fastsat tidspunkt hver dag, fordi hjernen og kroppen vænner sig til rutinemæssige og vil sende sult kvaler, der mener det er tid til at spise.

Aromaterapi

Brug aromaterapi til at stimulere appetitten. Der er mange forskellige tiltalende aromaer og man kan appellere til nogens appetit mere end den anden. Gennem eksperimenter, kan du finde en aromaterapi, der øger appetitten. Duften af pebermynte og ingefær kan medvirke til at reducere tab af appetit på grund af kvalme. Appelsin, citron og limesaft hjælpe for at energize krop og sind og kan skabe en følelse af sult. Undgå duften af grapefrugt, fordi det er kendt for at reducere appetitten. Bergamotolie letter depression og kan øge appetitten. Du kan købe aromaterapi olier på helsekost butikker. Aromaterapi bør anvendes 30 minutter før måltiderne. Undgå madlavning fødevarer, der skaber lugter, mindske appetit eller forårsage kvalme.

Snack mad

Semi-sunde snack fødevarer er et godt valg, når nogen nægter at spise. Snack fødevarer er tiltalende og stimulere appetitten, fordi de både se og lugte lækkert at de fleste mennesker. Derudover kræver de fleste snack fødevarer lidt at ingen forberedelse, som kan være vigtige, når en person er alt for svag eller umotiveret at gøre et måltid. Eksempler på fødevarer, der betragtes som snack mad, men har stadig nogle næringsværdi, omfatter is, muffins, dåse frugt i tunge sirup, chokolade mælk, milkshakes, protein drikkevarer, chokolade omfattet rosiner eller nødder og jordnøddesmør crackers.

Motion

Engagere sig i let til moderat motion hver dag at forbedre appetitten. Regelmæssig aktivitet kan gøre du føler dig sulten og stimulere appetitten. Få en læger godkendelse før du begynder en ny øvelse rutine.

Kolde fødevarer

Fødevarer serveres kold kan stimulere appetitten for nogle mennesker. Tung, varm mad mindske appetitten, når nogen er syg. Fødevarer som sandwich, salater, jello, frisk frugt og grøntsager, budding, yoghurt, nødder, kiks og hytteost er let at spise og tiltalende. Spis små mængder af disse fødevarer gennem ud af dagen for at øge appetitten og ernæring.

Fordøjelsesenzymer

Fordøjelsesenzymer støtte i fordøjelsen og reducere kvalme, hvilket er vigtigt for appetit. Du kan tage fordøjelsesenzymer som supplement eller finde dem i nogle yoghurt produkter.

Keep It Simple

Holder spise simpel er meget vigtigt for en person, der ikke ønsker at spise. Holde grøntsager på hånd, som er forvasket, skåret og pakket til at spise når du er sulten. Protein drinks og barer er også nemme at spise med et øjebliks varsel. Frosne og konserverede fødevarer, der kan være microwaved er også gode at have ved hånden.

Comfort Foods

Comfort foods stimulere appetitten hos nogle mennesker. Fødevarer har gode barndomsminder er også tiltalende. Comfort foods er normalt højt indhold af fedt, fordi de er lavet med en flødesauce eller stegt som makaroni og ost og stegt kylling. Der er måder at gøre komfort fødevarer mere nærende, så vær kreativ.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com