Hvad er den ideelle alder at blive gravid?

11/10/2012 by admin

Hvad er den ideelle alder at blive gravid?

Alder er en vigtig faktor for det ideelle tidspunkt at blive gravid. En kvindes krop ændringer i hele sin levetid og er bedst i stand til at bære et sundt barn på en vis alder. Men hendes fysiske tilstand er kun én faktor. En ældre kvinde kan være mere erfarne og i stand til at rejse et barn.

Farerne ved en Teenage graviditet

I USA, ca føder halv en million teenagere hvert år. Børn født af teenagemødre er i større risiko for for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og død. Unge mødre er mere tilbøjelige til at have graviditetskomplikationer, og lider anæmi eller højt blodtryk. Yderligere, spædbarn dødelighed er højere blandt spædbørn født af mødre under 20.

Dette skyldes dels mødre ikke at være fysisk klar til at bære et barn, men sociale faktorer spiller også en rolle. Teenagemødre er normalt ikke følelsesmæssigt eller økonomisk klar til at have et barn. De er mindre tilbøjelige til at opsøge prænatal pleje og mere tilbøjelige til at ryge eller drikke under graviditeten. Når barnet er født, har teenagere ofte ikke midler til at øge barnets.

En graviditet på 20 er fysisk ideelle

Fysisk, er den ideelle alder at blive gravid mellem 18 og 20. Dette er, når en kvinde er mest tilbøjelige til at bringe sit barn til sigt uden nogen komplikationer. På nuværende tidspunkt er hun fysisk sund og frugtbar. Undersøgelser viser, en kvindes frugtbarhed begynder at falde efter 20 år og vil afvise nogensinde mere hurtigt efter 35.

Men en kvinde skal overveje andre faktorer. Et barn er en langsigtet investering og en kvinde skal være følelsesmæssigt og økonomisk klar. Hun bør overveje, om hun kan give barnet med en kærlig, sund hjem og en god uddannelse. Hun bør også overveje, hvordan et barn vil påvirke sin egen karriere, livsstil og ambitioner.

Risikoen for graviditet forbi 35

Mange kvinder venter på at få børn indtil, efter at de har oplevet flere af liv, rejst verden eller etableret deres karrierer. Mange kvinder finder 35 og op den ideelle alder at blive gravid. I 2004 havde en ud af fem kvinder i USA sit første barn efter at ramme 35. Fysisk er det ikke en ideel alder at blive gravid. Ældre kvinde producerer mindre progesteron, et vigtigt hormon, som hjælper æg implantering i livmoderslimhinden. Ældre kvinde er således mindre tilbøjelige til at blive gravid naturligt. De er også mere tilbøjelige til at lide en abort.

Trods komplikationer, mange ældre kvinder lykkeligt bringe sunde babyer til sigt.

Følelse Readt

Naturligvis bør en kvinde overveje at få børn, når hun føler sig klar til at blive gravid, fysisk, følelsesmæssigt og økonomisk. Dette kan forekomme i en alder end hvad der normalt betragtes som ideel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com