Sådan Treat aftrækkeren

05/16/2010 by admin

Sådan Treat aftrækkeren

Trigger finger, også kendt som stenoserende seneskedehindebetændelse, er ofte et resultat af gentagen gribende og klemme bevægelser relateret til arbejde eller fritidsinteresser. Denne smertefulde tilstand er forårsaget af forsnævring af den kappe, der omgiver senen i den påvirkede finger, som forårsager den påvirkede finger at blive midlertidigt fast i en bøjet stilling. Trigger finger forekommer hyppigere hos kvinder end hos mænd og hos personer med diabetes, men det kan ske for enhver. Hvis smerten er svær eller tilstanden varer mere end et par dage, lave en aftale med din læge.

Undgå gentagelse

Hvis dit job eller hobby kræver gentagne gribende bevægelser, kan det være svært at undgå dem. Læger anbefaler dog at undgå gentagne gribende bevægelser i mindst tre til fire uger efter symptomer vises. Hvis dit job kræver gentagne gribende bevægelser, tale med din arbejdsgiver om at skifte opgaver, mens du gendanne fra skaden.

Basic hjemmeplejen

Iblødsætning de berørte fingre i en vekslende blanding af varmt og koldt vand kan hjælpe med at reducere smerter relateret til aftrækkeren. Nyd din hånd tre timere pr. dag, vekslende mellem varme og kolde vand hver 30 sekunder i fire minutter. Forsigtigt massere det ramte område kan bidrage til at mindske smerter, men fordelene er midlertidig.

Over-the-Counter medicin

Over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), såsom ibuprofen, kan nogle gange hjælpe med at lindre hævelse, der bremsende berørte senen og smerte relateret til aftrækkeren. Brug altid NSAID, som anvist af fabrikanten. Tal med din læge før du bruger håndkøbsmedicin, hvis du tager receptpligtig medicin.

Bruge en skinne

Ved hjælp af en skinne på den påvirkede finger til at holde det lige kan minimere smerte, der opstår, når din finger eller tommelfingeren fangster og låser på plads. Holde fingeren lige i en skinne kan også hjælpe med at forhindre dig i klemme eller ved hjælp af din finger på en måde, der kan forårsage symptomer til at blive hængende eller påvirke healing.

Kortison injektion

En lokaliseret kortison injektion er den mest hurtigt effektive behandling af trigger finger, ifølge Medicine Net. I de fleste tilfælde reagerer patienter godt på kortison injektion efter kun én behandling. Dog kan alvorlige tilfælde, der ikke er bedre efter to injektioner kræve kirurgi. Tale med din læge om at få en kortison injektion, hvis dine symptomer er alvorlige.

Forebyggelse

Forebyggelse aftrækkeren før det sker, er vigtigt. Aftrækkeren er ofte forårsaget af gentagne gribende bevægelser. Hvis du skal udføre gentagne gribende bevægelser, prøv at skifte hænder til enhver tid hvis det er muligt, og tage pauser jævnligt. Tilføje grundlæggende hånd strækøvelser til din daglige rutine. Visse sygdomme som gigt og diabetes, samt medicin anvendes til behandling af dem kan også gøre dig mere modtagelig for udløse finger. Tal med din læge om forebyggende øvelser og medicin muligheder hvis aftrækkeren er en bekymring.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com