Super Magnet farer

05/27/2011 by admin

Super Magnet farer

Magneter synes magiske. Det fantastisk den måde, de fungerer usynligt for at tiltrække andre objekter. Magneterne er også centrale aktører i næsten alle moderne teknologi. Computere, biler, fjernsyn, radio, telefoner og noget med en elektrisk motor ville være umuligt at operere uden magneter. Undren og alsidighed af magneter kommer med en mørk side--magneter kan være farligt. Moderne kemi har produceret super magneter, der er specielt farligt.

Virkningen farer

Super magneter kan tiltrække med utrolig kraft. En finger placeres mellem en super magnet og en stålplade vil knuse finger med tilstrækkelig kraft til at splintre knoglerne. Små metalgenstande som nøgler, skruer, søm eller papir klip kan blive tiltrukket med sådan styrke, at de bliver så dødbringende som kugler. Selv almindelige genstande som kuglepenne og metal brillestel kan blive projektiler. En lille super magnet kan blive tiltrukket til en metal gulv eller ramme af en metal maskine med en sådan kraft, at magneten vil splintre--mange super magneter er lavet af kompositmaterialer-- og splinter af super magneten blive indvirkning farer.

Biologiske risici

Ingen del af det menneskelige legeme er ramt af magnetisme, men super magneter udgør et problem med mange implantater. Super magneter kan rippe ud af metal fyld fra tænderne eller implanterede stifter eller plader. Hvis du har et implantat som en pacemaker, en cochlear implant eller en vagus nerve stimulator, en super magnet ikke kun kan gøre elektronikken opføre sig kaotisk, det kan rive implantat fra kroppen. En af de nyeste farer af super magneter involverer børn og legetøj, der indeholder små super magneter. Hvis to eller flere små super magneter er slugt, kan magneter vinden op i forskellige dele af mave-tarmkanalen og være tiltrukket af hinanden. Dette medfører en række problemer og har, i nogle tilfælde, bliver fatal.

Oplysninger farer

Ud over de kropslige farer, kan super magneter være farlige for oplysninger. Mange af de oplysninger, vi bruger er gemt i magnetiske form, og super magneter kan ødelægge disse oplysninger fra en stor afstand. Super magneter ikke kun ødelægge oplysninger på computerdiske, de slette oplysninger gemt på kreditkort, hotel nøgler, id-kort og andre kort med en magnetstribe. Super magnet fare at lagrede oplysninger kan have en forsinket virkning. En del af dit tøj--ligesom en metal knap eller lynlås--kan magnetisk af en super magnet, så senere blive en fare, når det kommer i kontakt med lagrede oplysninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com