Sund kost for mennesker med MS

05/07/2010 by admin

En lav-fedtfattig kost er meget nyttigt for mennesker med multipel sklerose. Efter en velafbalanceret kost er et område, hvor en person, der berøres af MS kan være i kontrol med hensyn til det uforudsigelige kronisk sygdom. Der er mindst to specifikke kost for personer med multipel sklerose.

Den bedste Bet kost

De bedste bet kost regler til at kontrollere MS er at undgå mælkeprodukter, gluten, bælgfrugter og raffineret sukker som beskrevet i følgende:

Mejeri

Undgå alle dyrs mælk, smør, ost og yoghurt. Erstat med rismælk eller fedtfattig kokosmælk.

Gluten

Undgå hvede, rug, havre og byg. Disse kerner kan blive erstattet i kosten med ris, majs, quinoa og andre kerner og mel, der er gluten-fri.

BælgplanterUndgå bønner, ærter og linser, især soja. Alle andre grøntsager er tilladt.

Raffineret sukkerSukker bør undgås. Alternative sødestoffer, honning, ahornsirup, frugt sukker og stevia er acceptabel.

Swank MS-kosten

Dr. Roy Swank opdagede, at en fedtfattig kost, meget lavt i mættede fedtstoffer og flerumættede olier, hjælper MS patienter live sundt og produktivt liv når at overholde følgende kost reglerne:

Mejeri, æg & kornAlle mejeriprodukter skal være ikke-fedt eller indeholder ikke mere end 1 gram mættet fedt pr. portion. Hvidt i ægget indeholder ingen fedt; Derfor er tre æg om ugen acceptabel, men ikke mere end én per portion. Hele korn, brød og korn med den mindste mængde af mættet fedt som Cheerios, strimlet hvede, Wheaties, pustede ris og Grape nødder er også tilladt.

Pasta & risPasta og ris er tilladt, men fuldkorns pasta foretrækkes.

Drikkevarer

Koffein øger nervøsitet, søvnløshed og hyppig vandladning. Drikkevarer med koffein bør være begrænset til et maksimum på 3 kopper dagligt. Hvis en stigning i symptomer opstår, forbruge ikke koffein. Et glas vin eller en cocktail med aftensmaden er tilladt.

Krydderier

Sennep, ketchup, relish, grill saucer, taco saucer, søde og sure saucer, urter og krydderier er tilladt. Mayonnaise indeholder umættede fedtsyrer.

Frugter & grøntsager

En række grøntsager og friske frugter opfordres.

Fisk & kød

Alle hvid fisk og skaldyr er tilladt. Flået, klippede hvid kylling eller kalkun kød kan også accepteres.

Nødder & frø

Nødder og frø er gode kilder til naturlige olier og essentielle fedtsyrer, som hjælper til at opretholde et godt energiniveau.

Snacks

Snacks kiks indeholder ingen afkortning, er smør, margarine eller forarbejdede olier tilladt. Angel mad kage indeholder ikke æggeblommer eller afkortning og kan bruges som en tiltalende dessert.

Fødevarer at undgåEnhver boxed eller dåse mad, som indeholder forarbejdet olie, afkortning eller smør og overstiger 1 gram mættet fedt pr. portion bør undgås. Forarbejdet kød som jorden Tyrkiet, kylling og frokost kød bør også undgås. I det første år på diæt, er rødt kød ikke tilladt, herunder svinekød.

Kosttilskud

Vitamintilskud anbefales er 1 teskefuld levertran, 1 flere vitamin med mineraler, 1.000 milligram C-vitamin og 400 IU vitamin E.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com