Protein elektroforese testning for leukæmi

05/05/2011 by admin

Leukæmi er en type af blodkræft, der rammer millioner af mennesker rundt om i verden. I virkeligheden, er dette den mest almindelige type af blodkræft. Leukæmi rammer hovedsageligt børn, men det er også kendt for at forekomme hos voksne. At have en forståelse af sygdommen og den måde det er diagnosticeret kan hjælpe dig eller din kære fange det tidligt.

Leukæmi

I leukæmi, de hvide blodlegemer mangler nødvendige proteiner og give ikke immunitet til kroppen. Sådanne WBCs kaldes leukæmiceller. Som følge heraf, leukocyttal af kroppen øger mens immunitet af kroppen falder. Et direkte resultat af høje antallet af leukæmiceller er en reduktion i trombocyttal antallet og reduceret RBC tælle så godt. En mangel på blodplader hæmmer reparation processer i kroppen. Det kan i sidste ende føre til organsvigt og død, hvis der er forsinkelser i diagnosticering og behandling.

Elektroforese som et middel til påvisning

Protein elektroforese sker kun når alle andre undersøgelser tyder leukæmi. Disse tests omfatter en komplet blodtælling, eller CBC, hvor et usædvanligt højt leukocyttal sammen med en lav trombocyttallet viser tegn på leukæmi. Denne test, efterfulgt af en knoglemarv obduktion, vil bekræfte leukæmi. Protein elektroforese sker hen til smal nede den nøjagtige årsag bag leukæmi, det vil sige, at finde ud af hvilke protein i WBC mangler og forårsager betingelsen.

Hvad er Protein elektroforese Test

I tilfælde af leukæmi, er blod serum testet for de forskellige proteiner. Det første skridt i elektroforese er adskillelse og isolation af forskellige proteiner, der findes i prøven serum. I alt seks grupper er produceret gennem denne proces, nemlig albumin, alfa-1, alpha 2, beta 1, beta 2 og gamma. Baseret på indholdet af hver af disse proteiner, kan testen vise af den nøjagtige type af leukæmi og derfor støtte i forbindelse med kemoterapi.

Er elektroforese nødvendigt?

Protein elektroforese er en test, der måler og kvantificerer niveauet af forskellige proteiner i prøven, som kan være blod serum eller urin. Selv om forskellige andre tests, oprindeligt udført er nok til at indikere leukæmi og bekræfte det, er elektroforese kun ske efter traditionelle behandlinger ikke at bedre patientens tilstand. Protein elektroforese sker når det bliver vigtigt at forstå, præcis som proteiner mangler i blodserum for at pin ned nøjagtige problemet.

Symptomer og behandling af leukæmi

Symptomerne på leukæmi varierer fra person til person. Men nogle almindelige symptomer omfatter regelmæssig svaghed, hyppige feber og infektioner, nattesved og hovedpine. Let blå mærker og bliver udsat for skader er to symptomer, der normalt angiver leukæmi. En behandling omfatter kemoterapi og strålebehandling behandling for normale leukæmi og knoglemarv transplant for akut leukæmi. Typen af behandling er også foreslået gennem en protein elektroforese test.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com