Phosphatidylserin fakta

03/04/2011 by admin

Phosphatidylserin (PS) er en phospholipid, et molekyle, der indeholder både amino og fatty syre og er vigtige for hjernefunktion. PS er tilgængelig som en ernæringsmæssig supplement, men kan også findes i kød. Den højeste koncentration af PS er fundet i indmad som kvæg hjernen eller hjertet gris og kylling, men kan også findes i andre dele af dyr. Fosfatidylserin er anvendt ernæringsmæssigt til at forbedre menneskelige hjerne og andre kropsfunktioner.

Funktion

Phosphatidylserin (PS) er fundet i hver celle i din krop, men er fundet i den højeste koncentration i hjernen. PS holder cellemembraner arbejder effektivt med vigtige hjernen kemikalier. Phosphatidylserin giver støtte til neurotransmittere i dine hjerneceller af metaboliske glukose og hjælpe med at frigive og modtage neurotransmittere. PS også holder cellemembraner fleksible og hjælper dem til at behandle næringsstoffer, hvilket er vigtigt for dit nervesystem og nervevæv.

Hukommelse og forarbejdning

Phosphatidylserin falder naturligt som du bliver ældre, hvilket faldt sammen med tab af evnen til at huske så effektivt. PS hjælper med at sikre, at hukommelsen-relaterede veje fungerer gnidningsløst. Ifølge en undersøgelse rapporteret ved Institut for psykologi, University of New Mexico og Mark McDaniel, er der en mulighed for, at depression, især aldersrelaterede depression, kan være forbundet med faldende PS niveauer. Deres anmeldelse fundet at supplere PS i aldrende dyr faldt mange af de neurologiske effekter af aldring og hjalp gendanne hukommelse.

Andre fordele

Fosfatidylserin er undertiden bruges som et ernæringstilskud, at sænke stress hormonet cortisol og stabilisere andre hormonniveauer. Vægt løftere bruge PS for muskel opsving. Krop og Fitness sundhed tidsskrift, phosphatidylserin også hjælper med at forhindre muskel opdeling og forbedrer immunforsvaret.

Supplerende kilder

Indtil for nylig var phosphatidylserin kosttilskud fremstillet af animalske kilder, overvejende kvæg (ko) hjerne. På grund af bekymring for potentielle human infektion af sygdomme fra køer, specifikt sygdomme som gale ko sygdom, kosttilskud er ikke længere lavet fra dyr, men snarere fra soja eller soja lecithin.

Effektivitet

De fleste af de studier viser effektiviteten af phosphatidylserin har gjort brug af kvæg hjernen kilde af PS. Ifølge en 2001 undersøgelse af Dr. B Jorissen hjernen & adfærd Institute i Maastricht, Holland, ved hjælp af soja som en kilde til PS viser ikke den samme positive resultat for behandling som kvæg kilde. Jorissen konkluderede, at et dagligt tilskud af soja-baseret PS påvirker ikke hukommelse eller andre kognitive funktionsforstyrrelser hos ældre personer med hukommelse klager som gjorde tidligere undersøgelser med bovin kilde PS. Jorissen fulgt op med en anden undersøgelse i 2002 om sikkerheden ved soja PS og konkluderede, at soja afledt PS er en sikker ernæringstilskud for ældre personer, hvis taget til en dosis på 200 mg tre gange dagligt , men viser stadig ikke samme effektivitet som kvæg kilder af PS.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com