Hvad er farerne ved føtal Doppler?

06/07/2011 by admin

Hvad er farerne ved føtal Doppler?

Hvis du er en vordende forældre, kan du være interesseret i at spore fostrets udvikling af dit ufødte barn med et føtal doppler. Disse enheder, som bruger ultralyd teknologi til at lytte til fostrets hjerteslag, er stigende i popularitet, og mange forældre leje eller købe sådan en enhed til brug i hjemmet. Før begå dig selv til denne forpligtelse, bør først du overveje nogle af farerne ved sådanne enheder.

Fornemmelse af føtal Doppler

Fun gange Guide til graviditet påpeger, at nye funktioner er blevet tilføjet til disse enheder til at gøre dem endnu mere attraktive for vordende forældre. Nogle føtal Doppler tilbyder en visuel visning af dit ufødte barns hjerteslag pr. minut, mens andre har en lille højttaler, der tillader mere end én person til at lytte til fostrets hjerteslag samtidig.

Falsk følelse af velvære

I en artikel om MedPage dag rapporteret Kristina Fiore om tilfælde af en 34-årig dansk kvinde, der sent i graviditeten oplevede en markant nedgang i fostrets bevægelighed. Dog opdaget hun, hvad hun troede var et fostrets hjerteslag med sin doppler. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i november 5, 2009, spørgsmålet om BMJ (British Medical Journal), hun sætte off søger lægehjælp for et par dage, på hvilket tidspunkt hun ikke længere kunne detektere en fostrets hjerteslag og gik til hospitalet. Læger diagnosen intrauterin død og spekuleret på, hvad hun havde tidligere hørt med doppler var enten hendes egne placenta strøm eller puls.

Indvirkning på celledeling

Fordi føtal Doppler bruger ultralyd bølger til at registrere hjerteslag af et ufødt barn, har frygt udtrykt, at denne ultralyd eksponering kan medføre celledeling problemer, såsom irske forskere fundet i dyreforsøg i slutningen af 1990 ' erne. Den irske undersøgelse foretaget af forskere på Dublin's University College og citeret på AlternaMoms Unite!, fandt, at satsen for celledeling i mus udsættes for en 15 minutters scanning af 8 mHz var 22 procent under normale niveauer. Da mest føtal Doppler til hjemmebrug producere en ultralydsscanning af 2 til 3 mHz og bruges til korte varighed, er det imidlertid tvivlsomt, at det irske resultat udgør en betydelig bekymring for føtal doppler brugere.

Overforbrug

En anden bekymring, er ifølge sjov gange Guide, fristelsen nogle vordende forældre kan føle for at bruger for føtal doppler i timevis. Selvom anordningerne har FDA godkendelse, forudsættes det, at de vil blive brugt med rimelighed, hvilket betyder en lejlighedsvis kontrollere, at barnet klarer sig godt.

Pålidelighed

Føtal Doppler, navnlig solgt eller udlejet til brug i hjemmet, er ikke avancerede diagnostiske maskiner, men snarere forholdsvis enkel enheder, der giver mulighed for vordende forældre at overvåge hjerteslag af deres ufødte barn. Fun gange Guide påpeger, at disse enheder er ikke altid pålidelige og som sådan kan være en kilde til unødvendig angst, et punkt, som potentielle brugere bør huske på.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com