Om testikel ultralyd

07/03/2011 by admin

Ultralyd er ofte bruges til at diagnosticere klumper og smerte med oprindelse i pungen. Testikelkræft ultralyd, også benævnt scrotalt ultralyd, er sikkert og smerte fri. I modsætning til røntgen og computertomografi (CT) udsætte ultralyd ikke kroppen for stråling. Da der er ingen tarm eller fedtophobning---to faktorer, der hindrer ultralyd---i pungen, kan høj frekvens ultralyd bruges til at få billeder af de største detaljer. Ultralyd betragtes som guldstandarden for scrotalt billeddannelse.

Betydning

Ultralyd er oftest udført for at vurdere klumper og smerter i området scrotalt.

Almindelige diagnoser

Flere betingelser ses oftest ved hjælp af ultralyd, som hydroceles og varicoceles. Doppler bruges til at diagnosticere testikel torsion. Også, kræft kan producere en ændring i testikel udseende.

Forberedelse

Ingen forberedelse er nødvendig forud for eksamen. Når du ankommer til ultralyd værelse, vil du blive bedt om at klæde. Mange sonographers bruger flere håndklæder til patienternes holdning. En bruges til at holde penis mod bugen---ud af vejen. En anden bruges til at hvile til pungen på, at skabe en flad overflade for kameraet. En anden kan bruges som en generel dækning.

Procedure

Varm gel vil blive placeret på pungen. Sonographer vil bruge en små, håndholdte kamera til at erhverve en serie af billeder af begge testikler. Efter de generelle billeder er erhvervet, kan du blive bedt om at angive, hvor den smerte eller klump.

Resultater

I de fleste sundhedspleje faciliteter, kan ikke sonographer give dig nogen resultater. Ultralyd vil blive læst af en radiolog, der vil diktere en rapport. Rapporten vil blive sendt til din læge inden for et par dage.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com