Hvad bivirkninger er forbundet med brugen af Pondimin?

02/07/2011 by admin

Pondimin (fenfluramin) var et vægttab stof der arbejdede ved at gøre brugerne føler dig fuld og forårsager tab af appetit. Det virkede ved at øge i hjernen niveauet af serotonin, et kemisk stof i kroppen, som regulerer appetitten. Fenfluramin var en populær anti-fedme narkotika, med mere end 14 millioner recepter skrevet af 1997. I 1997, opdagelsen af et link mellem fenfluramin brug og hjertesygdomme førte til et verdensomspændende forbud.

Historie

Pondimin begyndte markedsføring i USA i 1973. Forud for Pondimins Introduktion var de fleste slankepiller amfetamin-baserede. Pondimin fandtes en forbedring, da det ikke egner sig til den samme slags bruger misbrug, amfetamin var kendt for. Senere, blev Pondimin kombineret med narkotika phentermin til at skabe appetit suppressant stof kombination fen-phen. Dexfenfluramin, en nær kemisk slægtning til Pondimin, blev markedsført som Redux i 1996. I 1997, resultaterne af en undersøgelse, Mayo Clinic i august 28, 1997-udgaven af The New England Journal of Medicine og bemærket en mistanke sammenhæng mellem pulmonal hypertension og appetit-undertrykke medicin.

Bivirkninger

Bivirkninger af Pondimin inkluderet døsighed, diarré, hovedpine, depression, søvnløshed og mundtørhed. Alvorlige bivirkninger inkluderet øget hjertefrekvens, ujævn hjerterytme, forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sammenbrud. Det har vist sig at forårsage hjertesygdomme, cardiac fibrose og utætte hjerteklapper sygdomme, der undertiden kræver kirurgi til at reparere beskadigede varme ventiler.

Undersøgelser

I en undersøgelse udført på Utah Valley Regional Medical Center og udgivet november 6, 2008 af BMC Medicine, fulgte Dr. Charles F. Dahl, en hjertespecialist, og hans kolleger 5,743 tidligere fenfluramin brugere. Undersøgelsen viste, at 20 procent af kvinder og 12 procent af mændene havde enten mild aorta regurgitation eller moderat mitral regurgitation. Undersøgelsen konkluderede, at der var en definitiv association mellem fenfluramin og utætte hjerteklapper hjertesygdomme. Som rapporteret af nationale Institut for Diabetes og Digestive og nyresygdomme, flere undersøgelser er blevet gennemført, korrelere disse konstateringer, og yderligere viser at sundhedsskadelige virkninger kan fortsætte i årevis efter ophørende fenfluramin anvendelse.

Forbudt

I 1997, blev Pondimin og Redux forbudt fra det amerikanske marked på grund af sin forbindelse med hjertesygdomme. Andre lande har siden fulgt trop, og fenfluramin er i øjeblikket forbudt i hele verden. Ifølge New York Times, der har været omkring 40.000 retssager retssager indgivet mod fenfluramins producent, American Home produkter Corp. AHP skiftede navn til Wyeth i 2002. I 1999, American Home produkter Corp. enige om at en 3,75 mia $ løsning.

Phentermine

I øjeblikket, er phentermine (anden halvdelen af fen-phen kombination) stadig tilgængelig. Phentermine kom under kontrol på samme tid som fenfluramin, men indtil videre undersøgelser viser, at det ikke har nogen af de hjerte-relaterede bivirkninger af fenfluramin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com