Hvilken rækkefølge kroppen nedbryde fødevaregrupper?

01/26/2011 by admin

Fordelingen af fødevarer er afgørende at gøre næringsstofferne brugbar af vores kroppe. Proces og fordeling af fødevarer, begynder andet mad træder vores mund.

Munden

Spyt begynder at nedbryde simple sukkerarter og andre kulhydrater. Tygge, også kendt som mastication, hjælper med at opdeling al maden i mindre stykker, som øger mængden af overfladearealet af maden.

Spiserøret

Efter at være slugt, rejser mad ned et langt rør kaldet spiserøret opstår der yderligere opdeling. Spiserøret bruger bølge som kontraktioner tvinge mad gennem til maven og til yderligere at øge overfladearealet.

Mave

En meget lav pH syre kaldes Mavesyre nedbryder fødevarer i maven. Alkohol, nogle kosttilskud og receptpligtig medicin er absorberet i maven.

Tyndtarmen

Tyndtarmen er, hvor fleste fødevarer er absorberet. Kulhydrater er først til at blive absorberet som de mindste molekyler, og er brudt ned mest af enzymer. De fleste proteiner er absorberet i tyndtarmen samt; denne proces, men tager lidt længere, da protein molekyle er større og tager længere tid at blive opdelt i brugbare dele.

Tyktarmen

Tyktarmen er, hvor flertallet af hvad ikke har opsuget bliver taget af kroppen. Fordi kosten fedt er de største molekyle mennesker forbruge, det tager den længste til at absorbere, og dermed er der sidst til at blive brudt og absorberes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com