Antiseptika anvendes på hospitaler

02/24/2013 by admin

Antiseptika er stoffer, der kan anvendes på huden for at mindske eller forhindre risikoen for infektion. I modsætning til antibiotika, antiseptiske midler faktisk dræbe ikke mikrobielle bakterier men hjælpe med at holde overflader rene. De blev ikke brugt i hospitaler indtil slutningen af 1800-tallet.

Historie

Antiseptika blev først introduceret på hospitaler af britiske kirurg Joseph L. Lister. Han begyndte at eksperimentere med en række kemikalier, efter han fandt, at mange sygdomme skyldes bakterier. Han eksperimenterede med opløsninger indeholdende carbolic syre for at forsøge at dræbe bakterier og forebygge risikoen for infektion. I 1867 udgav han sine vellykkede resultater i det britiske medicinske tidsskrift The Lancet. Listers forskning overbevise ikke mange praktiserende læger, selv om nogle læger begyndte at følge hans eksempel, og ved århundredeskiftet brugen af antiseptiske midler i hospitaler havde reddet mange liv og opmuntret læger til behandling af flere patienter på hospitaler, hvor de kunne være sikker på, at de havde et sterilt miljø.

Betydning

Bakterier har brug for ilt, fugt, en befordrende temperatur og mad at formere. Antiseptika består af forskellige kemikalier, der afhjælper de nødvendige betingelser for bakterier at trives af sterilisering overflader hvor de findes.

Hvornår Antisptic bør anvendes på et Hospital

På et hospital, er antiseptiske midler ikke beregnet til at bruges på døde ting. Desinfektionsmiddel eller andre processer af sterilisation bruges til dette formål. Antiseptika bruges til sterilisering af huden eller udarbejdelse af livmoderhalsen eller vaginal området for en kirurgisk procedure, vaske hænder før en kontakt med en inficeret patient eller en invasiv procedure og en kirurgisk krat.

Typer

De mest almindelige antiseptiske midler og deres anvendelse i hospitalet er chlorhexidin med cetrimid (f.eks. Savlon). De bør direkte anvendes til huden med steril bomuld eller Iodophors (såsom Betadine) og venstre på huden i to minutter derefter tørres af med sterilt bomuld. Et andet alternativ er 4% klorhexidin (såsom Hibiclens). Dette bør anvendes direkte på huden med steril bomuld.

Antiseptisk modstand

Der er en kendt resistente bakterier kaldet MRSA (Methicillin resistente Staphylococcus Aureus). Denne bakterie er blevet opdaget i hospitalsudstyr, som er regelmæssigt og stærkt desinficeres såsom sæbedispensere og katetre. På grund af den gentagne brug af små mængder af antiseptiske midler, der er beregnet til at dræbe dem, bakterier har formået at opbygge en modstandsdygtighed over for dem. Nogle typer af de resistente bakterier har faktisk udviklet pumper, som de bruger til at fjerne antiseptisk fra deres celler. MRSA udgør en betydelig sundhedstrussel for hospitalspatienter.

Nyttige faktum

Hvis du har brug for en antiseptisk derhjemme i en fart, og du ikke har nogen proprietære mærker til rådighed, skal du bruge eddike. Eddike er en yderst effektiv antiseptisk, og det har også antibiotika egenskaber, hvilket betyder, at det vil dræbe bakterier på kontakt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com