Fakta om HPV

02/20/2010 by admin

HPV eller humant papillomvirus, er en seksuelt overført virus, der inficerer det genitale område i hanner og hunner. Infektionen kan være asymptomatisk, så nogle patienter er uvidende om de har erhvervet virussen. Infektionen kan begrænses ved hjælp af beskyttelse under samleje.

Symptomer

Nogle patienter viser ikke nogen tegn på HPV. Dog præsenterer HPV symptomer hos nogle patienter gennem synlige vorter inden for infektion. For en mindre procentdel af kvinder føre HPV-infektioner til livmoderhalskræft.

Infektion

HPV er en seksuelt overført sygdom. Det er normalt overføres til en anden person fra anal eller vaginal seksuel kontakt. Selv asymptomatiske patienter kan passere HPV til deres partner, og folk, der ikke har haft samleje i et stykke tid kan stadig overføre sygdommen, hvis de er smittet.

Årsagerne til vorter og kræft

HPV inficerer cellerne i slimhinden i kønsdelene som skeden. Infektionen forårsager DNA til at mutere og danne tumorer. I de fleste tilfælde, kroppens immunsystem succes ødelægger og fjerner virus og disse bivirkninger forekommer ikke.

Statistik

Ifølge CDC, er 20 millioner amerikanere smittet med HPV. Kun 1 procent af disse tilfælde nuværende genital vorte symptomer.

Forebyggelse

En HPV-vaccinen er blevet godkendt og er tilgængelige for offentligheden. Vaccinationen beskytter kvinder mod fire typer af HPV. Nemlig folk hvem ikke er vaccineret, er bruger beskyttelse under samleje den bedste måde at forhindre HPV.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com