Hvorfor du har brug for Vitamin E

02/24/2010 by admin

E-vitamin er et vigtigt fedtopløselige næringsstof, værdsat for sin rolle i skabelsen af røde blodlegemer og for sin antioxidant egenskaber. Selv om mangler i dette vitamin er usædvanligt, er det almindeligt for det beløb, der er til stede i den gennemsnitlige kost til at være noget under den anbefalede daglige tilførsel. Problemer kan resultere i at store mængder af vitamin E i kosttilskud, så det er bedst at få denne næringsstoffer fra din kost.

Dosering overvejelser

Den anbefalede daglige tilførsel af vitamin E for en voksen er 15 mg, hvilket er 22,5 IE, mens den tolerable øvre grænse er 1.000 mg, hvilket er 1.500 IU. Du kan købe Vitamin E tilskud i enten naturlige eller syntetiske form. Den syntetiske form er omtrent 50 procent mindre aktive end naturlige, så dosis er højere. Naturligt er "d" eller "D" alpha-tocopheral, mens syntetiske er "dl" eller "DL" alpha-tocopheral.

Mad kilder

Hvedekimolie har det højeste E-vitamin indhold af alle fødevarer, der indeholder 20 mg per spiseskefuld. Andre fødevarer, high-indhold omfatter mandler, hasselnødder, solsikkefrø, mandelolie, bomuldsfrø olie, solsikkeolie, saflorolie og søde kartofler; hver har mellem 4,6 og 6,7 mg per portion. Fødevarer, der indeholder mindre beløb omfatter æg, asparges, avocado, fuldkorn og grønne, bladgrøntsager. Du kan købe uforarbejdede hvedekimolie på enhver helsekostforretning. Hvis du vil sikre dig din E-vitamin indtag er tilstrækkelig, lidt af denne olie drysset en salat kan levere behovet.

Indikationer

Den eneste ubestridte brug for vitamin E tilskud er i E-vitaminmangel. En sundhedsprofessionel bør overvåge behandlingen af denne betingelse. . I en undersøgelse offentliggjort i januar 20, 2000, spørgsmålet om "The New England Journal of Medicine," fandt efterforskere, at vitamin E tilskud har undladt at reducere død eller sygdom satser fra hjertesygdomme. Selv om nogle forhold såsom slagtilfælde og kræft kan drage fordel af en kost rig på vitamin E, tyder intet på høje doser af kosttilskud vil producere den samme effekt, University of Maryland Medical Center rapporter. Forskning understøtter ikke endeligt den forudsætning, at det er nødvendigt at forbruge beløb over den anbefalede daglige tilførsel.

Advarsler

Langvarig, sædvanlige brug af store doser vitamin E tilskud kan øge risiko for død af en lille margin, ifølge MayoClinic.com. Disse høje doser kan desuden øge risikoen for blødning, især når den kombineres med visse lægemidler. Som hovedregel anbefaler læger ikke tager kosttilskud 400 IU derover. Da selv meget mindre doser har potentiale til at blande sig med visse klasser af medicin, konsultere din læge før du tager nogen form for nondietary kilde til dette vitamin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com