Hvordan påvirker Bipolar lidelse daglige liv?

06/24/2013 by admin

Lidt mere end 8 millioner voksne landsdækkende, forstyrrer bipolar lidelse hjernens normale kemi. Resultatet er en svingning mellem forskellige episoder af mani (høje tanker og aktivitet), normalitet (typisk dom og aktivitet) og depression (lav stemninger og inaktivitet). Da lidelse mål hjernens funktion, bliver den resulterende opførsel og humørsvingninger symptomatisk forskellige på tværs af patienter. Men den måde, hvorpå de manio-depressive episoder påvirker dagligdagen for disse patienter har meget til fælles.

Simple opgaver

Ifølge en national online undersøgelse sponsoreret af det Nationalråd for Fællesskabet adfærdsmæssige sundhedsydelser (NCCBH) og AstraZeneca (farmaceutisk virksomhed for bipolar medicin), påvirker bipolar sygdom evnen til at administrere husarbejde og løbe ærinder for 73 procent og 59 procent af bipolar deltagere henholdsvis.

Socialt Engagement

Ni ud af 10 bipolare patienter indberettet til NCCBH, de havde aflyst sociale engagementer på grund af deres depressive bipolar episoder.

Kommunikation

Ifølge NCCBH, har patienter med bipolar lidelse rapporterede udfordringer med kommunikere til andre, især deres rådgivende læger, som kan indvirke negativt på behandlingen af deres tilstand.

Job ydeevne

Ifølge en undersøgelse foretaget af Depression og Bipolar støtte Alliance (DBSA), mener 9 ud af 10 bipolare patienter, at lidelsen påvirker deres ydeevne på arbejdspladsen; hvilket fører til mindre ansvar, færre salgsfremmende muligheder for og en følelse af, at de skal forfølge ny beskæftigelse.

Relationer

Den amerikanske Psykiatriforenings (APA) praksis retningslinje for behandling af Bipolar lidelse beskriver hvordan de adfærdsmæssige mønstre af lidelsen gør det vanskeligere at komme sammen med andre mennesker og vedligeholde gode relationer samlede: gør sats af skilsmisse, for eksempel, to til tre gange højere for bipolare patienter.

Sundhed

APA-aftalen fremhæver den indblanding, at bipolar lidelse kan have på den daglige self-vedligeholdelse af patienternes sundhed, herunder en øget sandsynlighed for, at patienten vil forkæle dig selv med overdreven alkohol eller narkotika misbrug, eller engagere sig i risikobetonet adfærd, der kan forårsage skade på sig selv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com