Årsagerne til forhøjet triglycerider

03/12/2010 by admin

Årsagerne til forhøjet triglycerider

Triglycerider er en type af fedt i din blodbanen, som kroppen bruger til brændstof. På et passende niveau er triglycerider nødvendige og sunde. Men når aflæsninger er over 150, de kan forårsage sundhedsproblemer. Undertiden er triglyceridniveauer bare held i lodtrækningen, når det drejer sig om arvelighed, men der er livsstilsfaktorer, der kan også forårsage høje triglycerider.

Underliggende medicinske tilstande

Nyresygdom samt ubehandlede metaboliske sygdomme som diabetes og hypothyroidisme kan forårsage høj triglycerid aflæsninger. Når disse betingelser er korrekt behandlet, falde triglyceridniveauer ofte uden andre livsstilsændringer eller medicinsk behandling. At have diabetes og har høj triglyceridniveauer er både risikofaktorer for hjertesygdom, så kontrollere triglyceridniveauer er især vigtigt for diabetes. De fleste læger mener aflæsninger mellem 150 og 200 til at være "borderline high" for ikke-diabetikere men gerne se diabetisk patienter holde deres triglycerider under 150.

Mad og alkohol

Mad og alkohol indtag har en stor indvirkning på triglyceridniveauer. Overskydende fedt og kolesterol kan ophøje triglycerider. Dog har tidskrævende sukkerarter, enkle stivelse og alkohol i overskud en endnu større indvirkning på triglyceridniveauer. Læger vil ofte anbefale, at dem med høje triglyceridniveauer konsultere en diætist til at udvikle en mad plan moderat i protein, komplekse kulhydrater, fedt og lav i sukker, stivelse og alkoholholdige drikkevarer. Spisevaner er også vigtig. tage i mere mad energi end kroppen har brug at bruge det samme kan føre til lagring af energi som triglycerider. For der foretrækkes derfor spise flere små måltider i løbet af dagen i stedet for to eller tre kraftige måltider.

Aldring og graviditet

Triglycerid-niveauet kan variere i hele levetiden på grund af forskellige forandringer i kroppen over tid. For eksempel, oplever nogle kvinder forhøjede triglycerider under graviditeten, især i tredje trimester. De fleste mennesker triglycerider øge som de bliver ældre, så godt, selv uden ændring i kost eller livsstil.

Arvelighed

Kolesterolniveauer i almindelighed og triglycerider er specifikt påvirket af arvelighed. Ifølge forskerne med Food and Drug Administration, højt kolesteroltal har tendens til at køre i familier. En sjælden genetisk sygdom kan forårsage ekstrem høj triglyceridniveauer, undertiden ledsaget af betændelse i bugspytkirtlen.

Medicin

Flere typer af medicin kan forårsage forhøjet triglycerider. Disse kan omfatte steroider og diuretika, nogle psykiatrisk medicin, betablokkere og recepter med hormoner i dem, som de prævention pille eller hormon substitutionsterapi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com