Sklerodermi tidlige tegn

12/25/2012 by admin

Sklerodermi, en gruppe af kroniske autoimmune sygdomme, er relativt sjældne, der påvirker ca 300,000 amerikanere, ifølge hjemmesiden for International sklerodermi netværk. Lidelser målrette hud og bindevæv og kan være lokaliseret, påvirker kun huden og underliggende væv, eller systemisk, i hvilket tilfælde skader, der kan sprede sig til indre organer og/eller kredsløbssygdomme.

Tidlige advarselstegn

Tidlig diagnosticering af sklerodermi er vanskelig, efter, MayoClinic.com, fordi sygdommens tidlige advarselstegn findes almindeligt i den brede offentlighed og er ofte forbundet med andre sygdomme. De tidlige tegn på sklerodermi omfatter Raynaud's fænomen, hudforandringer og gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Der er også en sondring mellem de tidlige tegn på lokaliseret sklerodermi, som er begrænset i høj grad til ændringer i huden, og den mere alvorlige systemiske form af sygdommen.

Lokaliseret undertyper

Lokaliseret sklerodermi har to undertyper: lineær og morphea. Hver har sin egen tidlige symptomer, eMedTV. En tidlig advarselstegn af førstnævnte er en enkelt band eller strimmel af unormalt farvede og/eller fortykket hud, som er mest tilbøjelige til at ses på en arm eller ben, men nogle gange vises på panden. Morphea sklerodermi, ifølge eMedTV, kan først manifestere som "rødlige pletter på huden, tykkere i faste, ovale områder." I midten af hver patch til sidst tager på en elfenben farve og omgives med et tyndt bånd af violet.

Tegn på systemisk sygdom

Læger, der har mistanke om systemisk sklerodermi har som regel kontrollere deres patienter for symptomer repræsenteret ved akronym CREST. Specifikke symptomer eller tegn på systemisk form af sygdommen omfatter calcinosis, Raynauds fænomen, esophageal dysfunktion, sclerodactyly og telangiectasias.

CREST karakteristika

Calcinosis, karakteriseret ved indskud af calcium i bindevæv, kan påvises ved røntgen, mens i Raynaud's fænomen, små blodkar i fødderne og hænderne kontrakt drastisk som reaktion på angst eller kolde. Tegn på esophageal dysfunktion omfatter synkebesvær og/eller betændelse i det nederste spiserøret på grund af syre refluks. Sclerodactyly er præget af en stramning og fortykkelse af huden på fingrene, der skyldes unormal forekomster af kollagen. Telangiectasias, er ifølge eMedTV, "små røde pletter på hænder og ansigt, der er forårsaget af hævelse af bittesmå blodkar."

Diagnose

Hvis du har mistanke om, at du lider af en form for sklerodermi, lave en aftale for at se din læge. Han vil tjekke dig for nogle af de tidlige tegn på sygdom. Han kan derefter bestille yderligere diagnostiske tests, herunder blodprøver og vævsprøver. Førstnævnte kan angive forhøjede niveauer af visse antistoffer, der normalt er til stede hos patienter med sklerodermi, mens sidstnævnte kan opdage abnormiteter karakteristisk for sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com