Hvordan man kan forhindre udvikling af en knyst

04/30/2010 by admin

Hvordan man kan forhindre udvikling af en knyst

Knyster er en af de mest almindelige klager patienter rapport til fodterapeuter, ifølge Paul Langer, DPM. Hvis ikke ordentligt behandlet i de tidlige stadier af udvikling, kan en knyst (Hallux valgus) udvikle sig til en meget smertefuld og invaliderende mund lidelse. Tidlig indsats hjælper med at forhindre yderligere udvikling af knyster eller knyst smerte og behovet for knyst kirurgi eller en valgus.

Instruktioner

Forebyggelse

• Knyster udvikler over tid, og sommetider uden knyst smerte, så hold øje med fysiske tegn på en knyst. Tidlige symptomer omfatter storetåen bevæge sig mod mindre tæerne, røde betændelse og en bule på base fælles for storetåen, og andre mund deformiteter som hammertådeformitet og klo tå.

Ubehag fra en knyst kan blive stiv i storetåen base fælles (artritis) eller smerter på toppen eller siden af den store tå fra sko pres. Dog generelt knyst smerte er en dyb, sløve "i fælles" smerter og som kan interferere med dagligdags aktiviteter.

• Identificere sværhedsgraden af en knyst før behandling ved at henvise til Manchester-skala, der måler den mediale afvigelse af metatarsofalangealled (MTP) fælles for storetåen. Skalaen består af standardiserede fotografier af fødder med fire kvaliteter af Hallux valgus: ingen — mal-positionering er mindre end 20 grader; mild-mal-positionering er mellem 20 og 30 grader; moderat-mal-positionering er mellem 30 og 50 grader; svær-mal-positionering er mere end 50 grader.

• Gribe ind tidligt, hvis mal-positionering er mild (mindre end 30 grader) af iført en fleksibel skinne og udøve fødder dagligt. Bære en knyst skinne, der stabiliserer metatarsal bue og trækker den store tå fra mindre tæerne, helst samtidigt med at omvandrende, så korrektion af knyst opstår gennem vifte af bevægelse. Ifølge dynamisk kiropraktik, skal en mund, der er ved at udvikle en knyst have god støtte til den mediale langsgående arch og tillade nedbøjning af den første metatarsal fælles mens du går. Den amerikanske ortopædisk fod og ankel Society anbefaler hyppige, simpel mund øvelser at undgå fælles mund lidelser såsom knyster og hammertæer.

• Konsultere en læge før iført en knyst hejsespil, hvis sværhedsgrad er moderat. For at hjælpe lindre knyst smerter, bære midten af foden svangstøtte for at stabilisere metatarsal udgør knogler og en metatarsal pad til at videredistribuere presset væk den smertefulde knyst mens iført sko.

• Hvis knyst er svær, konsultere en læge om de forskellige typer af kirurgi og de dermed forbundne risici. Hvis en knyst kirurgi (valgus) er udført, bære en knyst skinne for post-operative rehabilitering og løbende, for at forhindre gentagelse af knyst.

Tips & advarsler

  • Den amerikanske ortopædisk fod & ankel samfund fraråder iført sko med spidse tæer og høje hæle fordi de klemme tæerne og øge presset på storetåen, væsentligt bidrager til yderligere udvikling af en knyst. Iført wide-tå boxed sko med hæle er mindre end 1-1/2 inches høj afgørende for at forebygge yderligere udvikling af en knyst, uanset sværhedsgrad.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com