Tegn & symptomerne af helvedesild hos ældre patienter

10/27/2013 by admin

Tegn & symptomerne af helvedesild hos ældre patienter

Helvedesild eller herpes zoster, er forårsaget af kylling pox-virus, og enhver, der har haft skoldkopper er i risiko for at udvikle tilstanden. Ifølge American Academy of Dermatology har cirka 20 procent af folk, der får skoldkopper også helvedesild på et tidspunkt i deres liv. Helvedesild kan forekomme på alle alderstrin, men det er mere almindeligt hos personer over 50 år.

Beliggenhed

Helvedesild normalt manifesterer sig på stammen, men kan forekomme overalt på kroppen, herunder våben, ben og ansigt. Når helvedesild vises på stammen, opstår symptomer normalt kun side af kroppen. Personer med helvedesild på deres ansigt bør søge lægehjælp for behandling, som kan opstå øjenskade og endda blindhed.

Smerter og følelsesløshed

Brænding, er smerter, følelsesløshed og følsomhed i huden normalt de første symptomer opstår. Når smerterne er milde, kan et køligt bad eller kolde komprimerer tilbyde lindring. Men når smerten er intens og forstyrrer daglige aktiviteter, smertestillende medicin kan ordineres.

Udslæt

En udslæt opstår som regel flere dage efter de første symptomer på helvedesild manifest. En udslæt starter som en rød band på huden hvor følsomhed eller smerte opstår. Rødme bliver i sidste ende til en hævet udslæt med væskefyldte blærer, der græder og skorpe. Ikke alle udvikler et udslæt med helvedesild, men når en udslæt opstår, den vises normalt på kun én side af kroppen.

Kløe

Kløe er et almindeligt symptom på helvedesild, og kløe kan forekomme godt før et udslæt udvikler. Individer bør undgå ridser, som sekundære infektioner kan opstå. Calamine lotion og over-the-counter antihistaminer kan bruges til at lindre mindre kløe.

Influenzalignende symptomer

Personer, der lider med helvedesild kan opleve influenzalignende symptomer eller en generel følelse af utilpashed. Hovedpine, feber, kulderystelser og kuldkaste mave er fælles klager. Influenzasymptomer normalt forekommer i de tidlige faser af et udbrud af helvedesild og kan forveksles med en forkølelse eller influenza.

Tilbagevendende smerter

Helvedesild normalt går væk inden for et par uger efter symptomerne først vises. Men, nogle mennesker synes at smerten fortsætter efter udslæt og andre symptomer er væk. Tilbagevendende eller vedvarende smerter efter helvedesild er symptomatisk for postherpetisk neuralgi, og American Academy of Family Physicians skønner, at en ud af fem mennesker, der lider med helvedesild vil udvikle tilstanden. Postherpetisk neuralgi kan vare i flere måneder, og beslaglæggelse medicin, antidepressiva eller receptpligtig styrke smertestillende midler kan anvendes til at kontrollere smerten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com