Almindeligt ordineret anti-angst medicin

10/12/2016 by admin

Almindeligt ordineret anti-angst medicin

Angst lidelser omfatte flere sygdomme, herunder panikanfald, social fobi, obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD), post-traumatisk stress disorder (PTSD) og generaliseret angst (GAD). En læge vil ordinere medicin for en patient, baseret på typen af lidelse han oplever også, hvordan hurtigt medicinen skal træde i kraft. Bivirkninger og andre medicin patienten tager er også indregnet i beslutningen.

Anti-angst medicin

Specielt formuleret til anti-angst, benzodiazepiner omfatter Valium og Xanax og er de mest almindeligt ordineret medicin for angst. Xanax er anbefalet for alle angstlidelser undtagen PTSD, og Valium er effektiv mod fobier, panikangst og GAD.

Benzodiazepiner tage påvirke hurtigt, nogle i så lidt som en time. De løber også den højeste risiko for afhængighed og tilbagetrækning problemer. Patienter kan bygge en tolerance for benzodiazepiner over tid og kræver højere doser for effektivitet. Af alle disse grunde, lægerne ofte ordinere benzodiazepiner for en begrænset tid og vænne patienter ud af dem langsomt.

Rivotril, udviklet som en krampestillende, er ofte ordineret til socialfobi og GAD, og Ativan er en fælles recept for panikangst. BuSpar, er mens ikke en benzodiazepin, en mild beroligende ofte ordineret til anti-angst. Det kræver dog to uger eller mere kan træde i kraft.

SSRI antidepressiva

Lægemidler udviklet til behandling af depression har fundet sammen om angst problemer samt. Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) gruppen af antidepressiva herunder Prozac, Paxil, Zoloft og Luvox kan ordineres sammen med benzodiazepiner. En patient kan være koniske off den mere vanedannende men hurtigere virkende angstdæmpende piller, forlader det antidepressive middel for at fortsætte behandlingen. Denne gruppe af antidepressiva vinder i popularitet som ekstraudstyr initial behandling. PTSD forekommer reagerer særlig godt på SSRI-præparater. SSRI tage alt fra to til 12 uger at tage fuld effekt.

Andre antidepressiva

Tricykliske, monoaminooxidasehæmmere (MAOI) og serotonin-noradrenalin reuptake hæmmer (SNRI) antidepressiva er også ordineret for angst. De tricykliske Tofranil er ordineret til panikangst og GAD og Anafranil er en behandling af OCD. MAO-hæmmere Nardil, Parnate og Marplan hjælpe med de fleste former for angst, men kan interagere med visse fødevarer for at øge patientens blodtryk og er således foreskrevet forsigtigt. SNRI Effexor og Cymbalta er undertiden ordineret til angst, med undtagelse af PTSD.

Betablokkere

Designet til behandling af hjertelidelser og højt blodtryk, er Beta-blokkere ordineret til behandling af angstsymptomer, oftest dem der er forbundet med sociale fobier. Inderal og Tenormin hjælpe med rysten og sved. Beta-blokkere er generelt ordineres til en begrænset mængde tid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com