Kemoterapi for kelloide behandling

11/06/2013 by admin

Keloider er ar, der strækker sig ud over kanten af den oprindelige skade. De er ofte svære på grund af overskydende kollagen syntese med en unormal pigmentering og kan forekomme selv efter mindre hud skader såsom piercing eller insektbid. De synes at have en tendens til at køre i familier, selv om ingen enkelt genet er blevet identificeret. Keloider er hyppigere hos personer med afrikansk eller asiatisk afstamning. Keloider fjernes ikke blot ved operation, da de ofte gentages.

Kemoterapi

En række af kemoterapi narkotika har været brugt i behandlingen af keloider: 5 Flurouracil (5-FU), mitomycin, bleomycin, doxorubicin (Adriamycin), tamoxifen og imiquimod. De er baseret på den viden, at kemoterapi narkotika kan hæmme udbredelsen af celler i kelloide og kan blokere kollagen syntese.

Bivirkninger

En række bivirkninger er beskrevet ved hjælp af kemoterapeutiske stoffer, herunder smerte, irritation, hudens hamskifte og ændring i pigmentering.

Administration

Disse kemoterapi medicin kan gives som den eneste behandling eller i kombination med andre behandlinger, herunder komprimering, silicium ark, kirurgisk excision, intralesional steroider, barbering keloider, lasere og andre stoffer (dvs. den steroid triamcinolon).

Gentagelse

Succes for kemoterapi på keloider synes at ikke kun afhænger af om det er brugt med andre behandlinger, men også placeringen af kelloide.

Andre behandlinger

Forebyggelse er bedre end helbredelse, og hvis du ved du har en historie af keloider. Enhver elektiv kirurgi bør drøftes med din kirurg.

Der er andre behandlinger til rådighed for keloider, som omfatter komprimering, kirurgi, Kryoterapi, kortikosteroider, stråling, vitamin E, interferon behandling, løg ekstrakt, verapamil og strålebehandling - alle med varierende grader af succes afhængig af den enkelte og placeringen af keloider. Nye behandlingsformer er i øjeblikket ved at blive undersøgt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com