Alder & Tamoxifen

10/05/2016 by admin

Tamoxifen er et stof indtages oralt i behandlingen af fremskreden brystkræft. Tamoxifen er effektiv i at forhindre tilbagevendende brystkræft samt hæmme udviklingen af kræft i den modsatte bryst.

Aldersrelaterede

Tamoxifens effekt på brystkræft er relateret til alder. Kvinder under 40 er mindst tilbøjelige til at reagere på tamoxifen, mens kvinder 40 til 50 viser nogle svar. Dem, der synes at få mest ud tamoxifen er patienter over 50, bemærker Imaginis.com. På nuværende tidspunkt er det uvist, hvorfor yngre kvinder undlader at reagere på tamoxifen samt ældre kvinder. Det kunne være at yngre kvinder stadig producerer østrogen, men ældre kvinder ikke er.

God respons hos ældre kvinder

Ældre kvinder reagere så godt til dette stof, hvis de får i de tidligste stadier af brystkræft, kan tamoxifen reducere eller helt fjerne brysttumorer. Resultatet er, at en lumpectomy kan udføres i stedet for en mastektomi.

Sådan fungerer det

Tamoxifen virker ved kæmper østrogen i brystkræftceller. På samme tid aber det de positive virkninger af østrogen i andre dele af kroppen. Stoffet menes at reducere en Opstille-menopausal kvindes risiko for knogleskørhed og hjertesygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com