Recept briller forklaring

05/13/2010 by admin

Recept briller forklaring

Recept briller er sædvanligvis bæres for at hjælpe med vision korrektion. For at få en recept på briller, skal du først se en optiker eller øjenlæge, læger, der har licens til at ordinere til vision. Du er undersøgt, kan du have dine briller i henhold til din nye recept.

Historie

Objektiver som vi kender dem i dag er blevet brugt i over 1.000 år. Salvino D'Armate er oftest krediteret med opfindelsen af briller, linser i en ramme i 1200-tallet. I 1700-tallet opfandt Benjamin Franklin bifocals, kombinere nær og langt vision ind i en linse.

Funktioner

Recept briller er normalt konveks eller konkave. En konveks linse er tykkere i midten og tyndere i kanterne. Mennesker med langsynethed, også kaldet langsynethed, bære konvekse linser. En konkav linse er tykkere i kanterne og tyndere i midten. Recept briller for nærsynethed eller nærsynethed, har konkave linser.

Recept linser

Linser er foreskrevet ved magt. Skue recept vil udpege OD for højre øje og OS for venstre øje, og magt er skrevet i.25 intervaller. Magt kan være hvor som helst fra 0,00 til plus eller minus 20,00 eller højere. Jo højere tallet er, jo stærkere korrektion. En recept for øje med nogen korrektion er skrevet som PLANO.Briller recepter kan også have cyl eller cylinder og akse, dette er en denotation for Astigmatisk korrektion. Cylinder er også skrevet i.25 intervaller, og aksen kan være alt fra 001 til 180.Der kan også være ADD magt til en recept, som er styrken af bifocal. Øjenafstanden afstand eller PD, er undertiden skrevet at fortælle hvor langt fra hinanden dine øjne er. Disse oplysninger er nødvendige for centrering en linse foran øjet.

Funktion af linser

Recept briller er som regel slidte for nærsynethed, langsynethed, presbyopi (bifocals) og også for andre typer af korrektion ikke involverer afstand. Objektiver kan hjælpe med muskelproblemer i øjnene, såsom strabismus (krydsede øjne), nystagmus (ufrivillige bevægelser af øjnene), prismatisk korrektion for at hjælpe øjne justere, bygningsfejl (uregelmæssig krumning af hornhinden), grå stær og andre synsproblemer.

Funktion af rammer

Rammer er mekanismen af briller, der holder linserne på plads foran øjnene. Brillestel kan være lavet af plastik eller metal og kan variere i størrelse og stil. Nogle rammer kaldes uindfattede og har kun en lille skrue eller et stykke metal tilsluttet linser. Uindfattede rammer er mindre indlysende.Billeder kommer i størrelser og er normalt nummereret i millimeter. Du kan se 54 x 20 på en ramme og betyder linsestørrelsen er 54 millimeter på sin længste måling, bro (spænder på tværs af næsen) er 20 millimeter. En tredje, længere nummer på en ramme, betegner tempel (ørestykket) længde i millimeter og sædvanligvis spænder fra 135 til 145.

Overvejelser

Optikere er de mennesker, der udfylder recepter og gøre briller. Når du har en skriftlig anvisning fra en øjenlæge, en optiker kan hjælpe dig med at beslutte hvilken type af linser og rammer fungerer bedst for din pasform, funktion og stil.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com