Livscyklus af Paragonimus

03/17/2010 by admin

Livscyklus af Paragonimus

Hvordan det begynder

Paragonimus eller lunge Fluke, har en kompliceret livscyklus. Den smitter kun mennesker, men når det er fundet i ferskvand krebsdyr såsom krabber eller krebs. Når paragonimus modner i lungerne begynder de at lægge tilbage æg, der er så hostede op eller udskilles, som spreder smitten i miljøet for at fortsætte cyklussen. Paragonimus infektion kan vare så længe som 20 år hos mennesker. Her er hvad den fulde livscyklus ser ud.

Ferskvand

Cyklussen er begyndt når ubebyggede ægget udskilles via spyt eller afføring i ferskvand. En gang i vandet de udvikler sig til en miracidium - formen befrugtede. Miracidia udvikle i vandet indtil de klækkes.

Snegle

De udklækkede miracidium så pentetrates det bløde væv i en snegl. Inde i sneglen de passerer gennem tre udviklingsstadier--sporocysts, derefter to faser kaldet redia jeg og redia II--før emerging fra snegl i en form der kaldes cercaria.

Tilbage til vandet

Cercaria er mere mobile og opsøge anden mellemliggende værten--en ferskvands crustacian som en krebs og krabber.

Krebsdyr

Når i krabbe, cercaria indkapslet og blive deres cyste form, kaldet metacercariae. På dette stadium er smitsom for mennesker.

Folk

Hvis en person - eller for sags skyld, en hund, gris eller nogle kattefamilien--spiser et utilstrækkeligt, rå eller forkert syltede eller saltet krabber eller Krebs, cyster passere ind i tarmen, ormen afslutter cyste og penetrerer tarmvæggen ind i maven eller bughulen. Fra bughinden rejser ormen gennem mellemgulvet muskel i lungerne, hvor det indkapsler og udvikler sig til en voksen lunge fluke (paragonimus).

Fluke lægger æg i lungerne, og disse er hostede op, sluges og udskilles i fæces eller spytte ud til at starte cyklussen forfra.

Blindgyde

Orme kan nå andre væv og organer som hjernen eller tværstribede muskler som hjerte. Hvis dette sker, ender livscyklus, fordi der er ingen måde for æg til udskilles tilbage i miljøet til at genstarte cyklussen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com