En checkliste over Socioemotional udvikling til seks-årige

01/28/2013 by admin

En checkliste over Socioemotional udvikling til seks-årige

Børn fra 6 til 8 år gammel er i de sidste faser af barndommen udvikling før han bliver en teenager. Den sociale og følelsesmæssige udvikling af en 6-årig er præget af hans personlighed, at blive mere af et individ eller "lille voksen", og barnet er i stand til at ræsonnere og forstå logikken bag hans egne svar.

Sprog

Barnet vil bruge sprog som primære middel til at få, hvad han ønsker. For eksempel, hvis en anden tager hans legetøj, barnet vil ikke reagere med fysisk aggression eller smide en raserianfald men blot bede om legetøjet tilbage.

Brug af logik

Barnet vil ansætte sin egen logik for problemløsning. Logikken må ikke nødvendigvis være korrekt, men at barnet processen er meget logisk. Det vigtige punkt er, at barnet bruger logik og ikke bare intuition til at løse problemer.

Humør

Det er almindeligt, at et barn på 6 har humørsvingninger.

Nærhed med forældre

Barnet har brug for forældre til at være hans ven mindre og ønsker at spille mere selvstændigt. Men barnet stadig ønsker nærhed og omsorgsfulde, men på hans præmisser.

Opmærksomhed og godkendelse

Barnet vil konstant søge opmærksomhed og godkendelse fra voksne. Barnet vil være ivrige efter at behage og vil vil ros, når du laver ting. Barnet kan også overdrive hans behov at søge opmærksomhed.

Perspektiv

Barnet vil have en enkelt verdensbillede--hans. Barnet vil opleve vanskeligheder vedtage en andens synspunkt. Dette er fælles.

Fiasko

Hvis barnet fejler (selvom det er kun i hans øjne) på noget, kan dette gøre barnet ked, frustreret og skuffet.

Min vej

Barnet vil tingene altid gå sin vej. Hvis tingene ikke går hans vej, kan barnet handle og kræve at få, hvad han ønsker.

Etik og moral

Barnet vil have svært ved forstå moral og etik, især omkring emner og ting, der har ingen definerede regler. For eksempel, hvis ingen har fortalt barnet at det ikke er rart at dræbe insekter for sjov, kan barnet se noget galt i at gøre det. Barnet vil kun forstå når han er blevet slemt på basis af værdierne af andre, det vil sige hans forældre.

Frygt

Barnet vil begynde at opleve stigende frygt for ting, der er ukendt, som mørke, lyde og nye steder. Frygten vil generelt center på ting som barnet ikke er fortrolig med eller ikke kan opfatte.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com