Virkningerne af binyrerne fjernelse

09/15/2016 by admin

Den menneskelige krop har mange kirtler producere forskellige hormoner. Binyrerne ligger over nyrerne og har to dele. Den inderste del kaldes binyremarven og den ydre del kaldes binyrebarken. Hver del har en anden funktion og tager retning for produktion fra hypofysen i hjernen.

Funktion

Binyremarven er ansvarlig for at frigive hormoner som adrenalin i blodet. Binyrebarken producerer og frigiver andre typer af hormoner, der styrer, hvordan kroppen gør brug af fedt, kulhydrater og proteiner. I binyrebarken er også ansvarlig for produktion af det mandlige hormon testosteron i både mænd og kvinder, samt produktion af hormonet mineralkortikoider. Mineralkortikoider styre blodtryk og niveauer af kalium og salt.

Fjernelse

Selv om Binyrerne producerer vigtige hormoner, er det muligt at fjerne en eller begge og opretholde en vis grad af en normalitet. Fjernelse af en eller begge af binyrerne kaldes en adrenalectomy. Denne procedure sker normalt gennem laparoskopisk kirurgi, og kun når en patienten har adrenal kræft, som er yderst sjælden. Leve med en binyrerne er muligt uden brug af hormonelle kosttilskud. Men hormonelle kosttilskud er normalt kræves, når begge binyrerne er fjernet.

Virkningerne af fuldstændig fjernelse

Hel eller delvis binyrerne fjernelse sker kun i tilfælde af adrenal kræft. Patienten skal derfor være parat til at beskæftige sig med drop i afgørende hormonproduktion, men også med bivirkninger af kemoterapi og/eller stråling behandling.Hvis du vil erstatte den hormonelle produktion af binyrerne, er en patient ofte placeret på hormon udskiftning behandlingsformer. Uden denne type af hormon udskiftning, kan patienten udvikle andre store sundhedsproblemer, såsom diabetes, fedme, højt blodtryk og andre symptomer på en medfører stofskifte. Trods hormon udskiftning, stråling og kemoterapi er prognosen for fem-års overlevelse ikke positive. Statistikker viser, at 65 til 90 procent af dem, der har modtaget behandling stadig vil dø inden for fem år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com