Giftige Farm kemikalier

11/03/2015 by admin

Giftige Farm kemikalier

De mest almindelige giftige kemikalier findes på gårde er indeholdt i pesticider, herbicider og syntetisk kunstgødning. Gårde ansætte insekt-drab sprays og ukrudt mordere til beskyttelse af afgrøder og husdyr, mens gødning er designet til at øge afgrøde udbytte. Den relative risiko for kemikalier afhænger af eksponeringen for mennesker eller dyr.

Insekticider

Insekticider er vigtigt at gårde og samlede folkesundhed, fordi de kan forhindre insektbårne sygdomme hos både mennesker og dyr. Insekticider er i almindelighed blevet sikrere i USA siden forbud mod DDT i 1972; USA er en af mange lande, der har forbudt brug. Insekter kan ødelægge afgrøder, forårsager økonomisk ruin til landmænd og hæve priserne for forbrugerne.

Herbicider

Herbicider, almindeligvis omtales som ukrudt mordere, er blandt de mest almindelige kemikalier, der findes på gårde. Landmændene bruger rutinemæssigt herbicider for at kontrollere ukrudt vækst i afgrøder. Der er en bekymring for, at afgrøder sprøjtes med herbicider kan indgå i fødekæden og spises af mennesker eller dyr. Forbrugere, der køber kommercielt vokset producere rådes til at vaske det før du spiser.

Rodenticider

Rodenticider er brugt på gårdene til at dræbe gnavere som mus og rotter, som spiser korn og bære sygdomme til såvel dyr som mennesker. En af de mest alvorlige organismer spredes ved mus er salmonella. Gnavere er også meget ødelæggende for landbrugsbygninger og lagerområder, skabe omfattende finansielle trængsler.

Fungicider

Fungicider er særligt vigtige for bedrifter i varmt og fugtigt klima til at styre skimmel, mug og skadelige svampe. Mens boligejerne kan bruge fungicider på græsplæner og pyntegræsser, træer og buske, landmænd, der har frugtplantager, producerer kommercielle sod eller hæve grøntsager eller frugt i drivhuse overveje fungicider afgørende for deres udbytte. Mange fungicider er effektive til at bekæmpe sygdomme, der kan ødelægge afgrøder.

Gødning

Gødning er også almindelige på gårde, i form af enten organisk kompost eller gjort kommercielt kemiske produkter. I modsætning til andre fælles gården eller haven kemikalier, må gødning ikke dræbe skadedyr eller andre organismer; i stedet, de er designet til at øge afgrødeudbyttet eller fremme stærke vækst. Kunstgødning kan irritere huden og kan være skadelige, hvis indåndet, så landmændene bruger dem skal beskytte deres hud og dække deres mund, når du anvender dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com