Virkningerne af skovrydning på økosystemet

10/14/2010 by admin

Virkningerne af skovrydning på økosystemet

Påskeøen er bedst kendt i dag for sin gådefulde statuer. Det kan også illustrere, men den langsigtede konsekvenser af miljømæssig dårlig forvaltning, ifølge bogen "Væsentlige miljø," af Scott Brennan og Jay Withgott. Ved at studere pollenkorn i mudder kerner og arkæologiske beviser, konstateret forskere, at øen kan har været ryddet over tid af sine indbyggere, fører til jorderosion, som i sidste ende undermineret en engang så stolte civilisation. Selv om virkningerne af skovrydning er ikke altid så dramatisk, kan skovrydning have alvorlige og vidtrækkende konsekvenser for sundheden i et økosystem.

Ødelæggelsen af levesteder

Den mest umiddelbare konsekvens af skovrydning er ødelæggelsen af levesteder. Mange forskellige arter af dyr og planter lever i skove, og ødelæggelse af skoven eliminerer deres levesteder, forlader dem hjemløse. Fugle som spætter kan bygge reder og lever i træer, for eksempel, eller skygge-elskende planter vant til fugtig jord kan finde selv er udsat for fulde sollys og til hurtig tørring jorden. Organismer, der ikke er i stand til at konkurrere eller overleve i disse ændrede betingelser kan dø, og andre organismer, der afhang af disse forsvindende arter for fødevarer kan til gengæld også dø. Ifølge "Væsentlige miljø," er ødelæggelsen af levesteder en stor bidragyder til udryddelse af dyrelivet.

Habitat opsplitning

Skovrydning kan undertiden efterlade skov-bolig arter er begrænset til mindre og mere spredte pletter af habitat, en proces kaldet habitat fragmentering. Arter som pumaer eller bjørne, der har brug for store landområder kan dø ud. Kanten af disse små lapper af vækststeder kan også ændres ved interaktioner med forskellige grupper af arter i områderne omkringliggende ryddet forårsager yderligere arter tab.

Jorderosion

Træer og andre planter hjælper til anker jord på plads med deres rødder. De fungerer også som læhegn til at bremse eller bremse vinden erosion. Med tabet af træer og planter, jorden kan erodere hurtigere, gør det mere vanskeligt for planter til recolonize land venstre ledige ved skovrydning. Hvis landet støder op til en ørkenregion, kan tab af bunddække, øget fordampning og efterfølgende jorderosion undertiden forårsage ryddet jord at degenerere til ørken, en proces kaldet ørkendannelse.

Næringsstof tab

I mange tropiske regnskove, jorden er faktisk næringsfattige; varme, fugtige betingelser tilskynde en høj sats for nedbrydning, og næringsstoffer fra døde eller rådnende organismer er hurtigt genanvendt. De fleste af næringsstofferne i økosystemet gemmes i planterne selv og ikke på jorden. Ifølge "Væsentlige miljø," når en tropisk regnskov er klar, er den jord, der er tilbage ofte næringsfattige og dermed vanskeligt for landmændene til at udnytte.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com