Kilder af B12 for vegetarer

09/15/2016 by admin

Kilder af B12 for vegetarer

Vitamin B12, eller cyanocobalamin er en af otte B-vitaminer. Det tjener til at fremme sund hjerne og nervesystem funktion og også fremmer væksten af hår, hud og blod celler. Fordi kød og fisk er primære kilder af B12 i en almindelig kost, er vegetarer i risiko for B12-mangel. Voksne bør indtagelse 2.4 mcg per dag. Her er nogle alternative kilder af B12 for vegetarer.

Mejeriprodukter

Mange forskellige typer af oste give B12, men ene med det højeste beløb af B12 er schweizisk ost. Tre ounce af schweizisk ost indeholder 56 procent af det daglige behov. Det samme beløb af Mozzarella giver 39 procent og Parmesan 38 procent. En kop sødmælk tilbyder omkring 7 procent af dit daglige behov, og yoghurt naturel ca 10 procent for en otte ounce servering.

Æg

De fleste af B12-vitamin er indeholdt i gule af ægget, og en stor rå æg indeholder 22 procent af dit daglige behov. For at få gavn af B12 i æg, skal du spise friske æg og ikke æg erstatning. Hvis du kan finde dem i dit område, tilbyde gåse æg det højeste beløb af B12. En gås æg indeholder 122 procent af den anbefalede daglige indtagelse af B12-vitaminer.

Kosttilskud

Vegetarer, der ikke omfatter mejeriprodukter og æg i deres kost bør tage et B12-vitamin supplement. De fleste multivitaminer indeholder mere end den anbefalede daglige dosis af B12, og butikker også bære B12 og B-kompleks kosttilskud. B12 fås også i flydende form, som mange ernæringseksperter mener absorberes bedre end B12 i tabletform.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com